Rukometni put Dijane Četić!

2158

Dijana Četić je rodjena u Elemiru 1988. godine. Rukometom se bavi od 7 godine, a prvi trener joj je bila pokojna Galina Guzijan. Dijana je do svoje 16 godine bila u Proleteru gde radila je sa više trenera. Posle toga u lastu Radnički iz Beograda, gde joj je trener bio čuveni Ljubomir Obradović.

  • Sa Lastom sam igrala Super ligu SCG, koja nikako ne moze da se uporedi sa sadašnjom ligom. Tamo sam stasala kao igrač i mnogo sam naučila o rukometu, a tome sam veoma zahvalna Ljubi Obradoviću – ističe Dijana Četić

Dijana je sa Lastom igrala i evropska takmičenja (EHF i Kup kupova). Nakon 4 godine igranja u Beogradu ona je po jednu sezonu provela u kragujevcu i Čačku. Posle toga se vratila u Zrenjanin gde je zaigrala za Proleter, a kako ona sama ističe na prvom mestu joj je bio fakultet kojem se maksimalno posvetila. Dijana je u Proleteru može se reći bila u  životnoj formu, bez konkurencije je dominirala Super A ligom.

Dijana Četić u napadu Proletera
često u društvu novinara
često u društvu novinara

Ona prošle sezone doživela tešku povredu, i operisala je ukrštene ligamente kolena.

  • Vrlo stresan period za mene, imala sam ogomnu želju da se što pre vratim treninzima, a to sam uspela nakon 7 meseci od operacije. Kada sam počela da treniram još neko vreme mi je bilo potrebno da se vratim na staro.
  • Posle povrede došla je još jedna tužna vest, a to je da moj Proleter istupa iz Super B lige zbog finansija. Bilo mi je mnogo žao jer sam odrasla u tom klubu, atmosfera nam je bila super, ali takav je život, sve smo krenule nekim svojim putem– rekla je Dijana.
Dijana sa saigračicama iz Proletera

Početkom drugog dela lige 2016-2017.  Dijana je prešla u Minakvu iz Novog Sada i sigurno je da će biti od velike pomoći ovom klubu u narednom periodu. Minakva je trenutno na drugoj poziciji u Super B ligi iza beogradskog Voždovca i sasvim je blizu plasmana u Super ligu.

  • Od samog dolaska u Novi Sad svi su me lepo prihvatili, izezetno sam zadovoljna i nadam se da ću na svakom meču i na svakom treningu pružati svoj maksimum – završila je Dijana Četić.
Dijana Četić u dresu Minakve
Dijana Četić u dresu Minakve

 

Autor: Damir Petrović