Iz Zrenjanina među oblake – Ema Papdi ostvarila svoj san postavši stjuardesa!

2307

Naša sugrađanka Ema Papdi (1993) je završila Ekonomsko-trgovinsku školu“Jovan Trajković” u Zrenjaninu (turistički tehničar), a studirala je nemački jezik i književnost, a ona smatra da je sve to bio dobar preduslov da razmišlja o poslu stjuardese što je je želja od malih nogu.

Ema Papdi
  • Za posao stjuardese sam se zainteresovala još kao dete, tada još nisam letela avionom tako da ne znam odakle mi se javila ta ideja, predpostavljam iz nekog filma ili novina ili nešto slično tome, kako sam odrastala imala sam sve veću želju za tim poslom.

U maju prošle godine Emi se ostvarila želja koja je bila prvi korak ka dobijanju posla – stipendija na Flyfly akademiji. Znanje engleskog jezika i komunikacijske sposobnosti su joj omogućili da dobije besplatnu šestonedeljnu obuku.

  • Na obuci sam upoznala mnogo divnih ljudi, kolega i prijatelja koji su zaposleni u Flyflay agenciji. Obuka se sastojala od teoriskog i praktičnog dela. Učili su nas veštininama komunikacije koje su u ovom poslu neophodne kao i kako postupati sa putnicima. Takođe smo naučili mnogo o vazduhoplovstvu, kao i o tome kako se ponašati u nepredviđenim situacijama (prva pomoć, požar, dim i ostalo), praktični deo se sastoji od vežbi na bazenu, gde smo učili kako treba postupati u slučaju sletanja na vodu i kako se koriste prsluci za spasavanje.

Nakon uspešno završene obuke Ema je dobila posao u jednoj evropskoj kompaniji. Sledi joj nova obuka i početka sna kojeg je već dugo sanjala.

-Mislim da je ovaj posao  odličan za sve koji žele promene, dinamiku i rad sa ljudima. Poručila bi momcima i devojkama da nikad ne odustaju od svojih snova jer se svaki trud isplati – kaže Ema.

Ema je još dodala da joj  je velika želja da obiđe mnoge evropske destinacije i da će joj ovaj posao to uskoro i omogućiti.

Autor: Damir Petrović