Nagybecskerekröl felhők köze: Papdi Emmának megvalósult a gyermekkori álma!

1024

A mi polgártársunk Emma Papdi (1993) Nagybecskereken végezte a gazdasági és kereskedelmi közép iskolát “Jovan Trajkovic” mint turisztikai tehnikus. Tanulmányozta a német nyelvet és irodalmat. Ő azt hiszi hogy ez egy jó előfeltétele tekintve a gyermekkora óta hogy stjuardesa legyen.

Emma Papdi

yermekkorom óta kívántam stjuardesa lenni, azt eldöntöttem még mielőtt repülőbe ültem, úgy hogy nem tudom honnan volt ez a gondolat, azt hiszem filmből vagy újságból származik. Ahogy mentem idősebbnek, mindeg nagyobb kívánságom volt ez a munka után.

Tavaly májusban Emmának megvalósult a kívánsága és ez volt az első lépés az állás képzésben- ösztöndíjat kapot a FlyFly akadémián. Angol nyelvtudás és a kommunikációs készségek lehetővé teszi neki hogy kapjon egy ingyenes hathetes kiképzést.

A kiképzésen megismertem sok csodálatos embereket, barátokat és kollégákat akik dolgoznak a FlyFly ügynökségben. A kiképzés teorikus és gyakorlati munkából ált. Megtanítottak a kommunikáció ugyeségeire ami ebben a munkában fontos és hogyan kell az utasokkal bánni. Sokat tanultunk a légi közlekedésről és hogyan kell viselkedni a vészhelyzetben (elsősegély, tűz, füst, stb.). A gyakorlati rész pedig a medencében folytatódott ahol megtanultunk hogyan kell viselkedni vészhelyzetben és hogy kell használni a mentőmellényt. Sikeres kiképzés után Emma kapot munkát egy európai repülő vállalatban. Gyermekkori kívánsága kitöltödöt és most meg egy kiképzésen keresztül megy át.

Azt hiszem hogy ez a munka tökéletes azok számára akik szeretik a változást, a dinamikát és az emberközeti kommunikációt. Azt üzenem hogy a fiatal lányok és fiúk soha se ne adják fel az álmait, mert minden erőfeszítés megéri- mondta Emma  azt is hozzátette hogy az ő nagy vágya hogy meg látogasson sok európai várost és hogy evel a munkával ez elérhető.

 

Ana Papdi