Ciklus filmova pod nazivom “Žene na filmu” – tokom jula u KCZR!

569

Tokom jula će se u Kulturnom centru Zrenjanina emitovati novi ciklus filmova pod nazivom “Žene na filmu” u okviru Francuskog filmskog karavana u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Filmovi će biti emitovani svake srede i četvrtka u maloj sali od 21 čas i ulaz će biti Slobodan.

 

Sreda 5. jul I četvrtak 6. jul.

Film: “FEDELIO: ALISINA ODISEJA”

Tridesetogodišnja  mornarka Alis ukrcava se na stari teretnjak, dok suprug Feliks ostaje na kopnu. Zaposlena na brodu kao mehaničarka, saznaje da menja pokojnog kolegu i svata da več poznaje kapetana broad Gaela, koji je ustvari njena velika prva ljubav ..

Igraji: Arian labed, Malvil Pupo, Ander Denijelsen Li i drugi. Režija: Lusi Borpto.

Sreda 12. jul i četvrtak 13. jul.

Film: “DŽERONIMO”

Tokom vrelih avgustovskih dana, mlada aktivistkinja Džeronimo pokušava da smanji tenziju i konflikte između mladih u kvartu san-pjer. Situacija kulminira kada tinejdžerka turskog porekla Nil Terzi pobegne od ugovorenog braka kako bi pronašla mladog Roma, Liki Molina svog dragog. Poput ulja na vatri, njihovo bekstvo raspamsava sukobe između već zavađenih grupa.

Igraju: Selin Salet, David Miržija, Rašid Jus i drugi. Režija: Toni Gatlif.

Sreda 19. jul i četvrtak 20. jul

Film: “LEPI DANI”

Zubarka karolin rano odlazi u penziju. Šta sada? kako dalje? Kako uopšte krenuti ispočetka? Pred njom je previše pitanja i mnogo slobodnog vremena.. i ništa više. Muž i deca je iz straha da će se dosađivati upisuju na časove informatike gde predaje atraktivan mladić ..

Igraju: Fani Ardan, Loran Lafit, Patrik Šesne

Sreda 26. jul i četvrtak 27. jul

Film: “BRUKLIN”

Korali ili Bruklin, njeno scensko ime je dvadesetdvogodišnja reperka iz Švajcarske koja napušta svoju zemlju i oca koji je ne razume, da bi došla u Pariz i okušala sreću na rep sceni. U međuvremenu radi kao kuvarica u Udruženju muzičara u Sen Deniju, predgrađu Pariza gde sreće mladog repera Isa, zvezdu u usponu.

Igraju: KT Gorik, Rafal Ušiva, lilijan Rover. Režija: Paskal Taso.