Kreće ciklus argentinskog filma u KCZR – 2. avgusta film Vakolda

626

U avgustu mesecu, Kulturni centar Zrenjanin počinje sa emitovanjem novog ciklusa filmova – Ciklus argentinskog filma. Ciklus argentinskog filma počinje u sredu, 2. avgusta, kada se od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra emituje se film: „Vakolda”.

Vakolda je argentinski film iz 2013. godine, koji je urađen u režiji Lucie Puenzo. Zasnovan je po istoimenom romanu i bavi se istorijom argentinske porodice – leta 1960. godine. Junakinjama Vakolda je 12-godišnja devojčica čiji roditelji kraj Barilošea/planinski grad smešten u podnožju Anda naseljen mahom austrijskim i nemačkim doseljenicima/ drže pansion. Grad je u to vreme bio sklonište za istaknute naciste koji su tu pronalazili utočište. Smeštaj u pansionu je unajmio nemački doktor koji je vršio čudne eksperimente. Doktor je ponudio junakinjinoj porodici preparate koji će lepoj ali minijaturnoj devojčici povećati rast. Ispostavilo se da je stanar Jozef Mengele, jedan od najvećih zločinaca u istoriji, koji je stekao nadimak anđeo smrti zbog svog rada u koncentracionim logorima. Devojčica oseća uznemiravajuću privlačnost za strancem ne znajući njegov pravi identitet. Postepeno ga prihvataju kao člana porodice zavedeni njegovim šarmom, znanjem i novcem.

Ciklus argentinskog filma emituje se u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. Ulaz na projekciju je besplatan.