LIKOVNI KONKURS 30 SA 30

399

Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30.

Uslovi konkursa:
Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Radovi koji pređu ove dimenzije neće se razmatrati. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).

Pored slobodnih rešenja , ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak:
STRAH
U MENI OD MENE
U TEBI OD TEBE
U TEBI OD MENE
U MENI OD TEBE
OD NjIH
OD NAS
STRAHOVANjA
Na svim poljima, i lokalno i globalno, sve više pravimo problema. Izgleda da svet tone u sveopštu propast. Čovek je postao nerazumno biće kojeg se treba plašiti. Bezbroj je razloga za strahovanja. Možda nam pomogne njihovo razotkrivanje i osvešćivanje. Umetnici su to oduvek najbolje radili.
“Smatramo da je mišljenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavljeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišljanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati”.
Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. I ove godine projekat 30h30 je ž

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2017. god.
Izložba će biti otvorena u decembru 2017. god. u Kulturnom centru Zrenjanina
Radovi sa likovnog salona 30h30 će tokom 2018. God. biti izloženi u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u ArtCENTRU Beograd i u Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Radove slati na adresu:
Kulturni centar Zrenjanina
Narodne omladine 1
23000 Zrenjanin
Telefon: 023/535482064/8116994 (Vlada Đurić)

Preporučujemo da radove šaljete Post ekspresom.
Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošinjci.
Radovi će biti vraćeni Post ekspresom o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.

Ivan Nedić