CIKLUS INDIJSKOG FILMA u KCZR!

352

U saradnji sa Ambasadom Republike Indije, Kulturni centar Zrenjanina svake srede i četvrtka do 28. septembra – prikazuje Ciklus indijskog filma. Filmovi se prikazuju u maloj sali od 21 sat. #Ulaz na projekcije je besplatan.

#Filmovi indijske produkcije, na hindu jeziku, poznatiji kao Bolivudski filmovi sa sedištem u Mumbaju, u saveznoj državi Maharaštra ulaze u grupu najvećih svetskih filmskih produkcija. Publika će moći da pogleda neke od najkomercijalnijih i najznačajnijih filmova iz Bolivudske produkcije koji su kombinacija mjuzikla, komedije, melodrame i socijalno angažovanog filma.

RASPORED PROJEKCIJA ZA NAREDNI PERIOD:
SREDA, 13. SEPTEMBAR – FILM: „MODA“/FASHION/2008,
ČETVRTAK, 14. SEPTEMBAR – FILM: „BARFI!“/BARFI!/2012,
SREDA, 20. SEPTEMBAR – FILM: „KRALjICA“/QUEEN/2014,
ČETVRTAK, 21. SEPTEMBAR – FILM. „BADžIRAO MASTANI“/BAJIRAO MASTANI/2015,

FILM: “MODA”

Reditelj: Madhur Bhandarkar
Uloge: Priyanka Chopra, Kangana Ranaut, Mugdha Godse i dr.
# Devojka iz malog grada konačno ostvaruje svoj san o tome da postane poznati supermodel, ali uskoro otkriva da postoji cena za njen glamurozni novi život.

 

FILM: „BARFI!“

Režija: Anurae Basu
Uloge: Ranbir Kapur, Prijanka Čopra, Ileana D’Kruz i dr.
#Indijski igrani film “Barfi”, govori o troje mladih i ,,(ne)mogućoj” ljubavi. Gluvonemi mladić Barfi se zaljubljuje u prelepu, nežnu Šruti. Dolazi do sudara dva sveta. Mada i Šruti gaji duboka osećanja prema Barfiju, ona će popustiti društvenim i porodičnim pritiscima da se uda “za normalnog čoveka” i vodi “normalan život”. Mnogo godina kasnije, njihovi putevi će se ponovo ukrstiti…“Barfi” je bio izabran za zvaničnog predstavnika Indije među najboljim filmovima na stranom jeziku tokom dodele 85. Oskara.

 

FILM: „KRALjICA“
Režija: Vikas Bahl
Uloge: Kangana Ranaut, Rajkumar Rao i dr.
Devojka iz Delhija, iz tradicionalne porodice, nakon poništenog braka, kreće na sopstveni medeni mesec u Pariz i Amsterdam.

 
FILM. “BADžIRAO MASTANI”

Režija: Sanjay Leela Bhansali
Uloge: Ranveer Singh, Priyanka Chopra, Deepika Padukone i dr.
Grandiozan epski film o ljubavi između maratskog generala i muslimanske princeze.

 

IVAN NEDIĆ