ZA GINISA! – ZAPAMTIO PREKO 3500 RODJENDANA!

487

Milan Radaković direktor zrenjaninske Gimnazije ima krajnje interesantan i neobičan hobi.Naime on je pre 37 godina počeo da pamti rodjendane ljudi, čak i onih koje je upoznao makar jednom u životu i  prema njegovoj proceni do sada je zapamtio preko 3500 rodjendana!

  • Moja strast i hobi počeli su još 1980 godine kada sam sasvim slučajno počeo da pamtim rodjendane mojih školskih drugara iz odeljenja i to mi je odmah postalo zanimljivo.Od tada pa sve do današnjeg dana sam prema mojoj proceni zapamtio preko 3500 rodjendana.Kako me oduvek interesovala istorija, koja je kasnije i postala moj životni poziv, ovaj moj hobi mi je mnogo pomogao u pamćenju važnih istorijskih činjenica – započinje priču Milan Radaković.

On kaže da ipak najbolje pamti  rodjendane ljudi sa kojima je bio u kontaktu, makar ih sreo samo jednom u životu i odmah daje neverovatan primer.

  • Nakon skoro 30 godina sreo sam starog poznanika prvi put nakon 1986 godine i odmah sam mu rekao da znam da je njegov rodjendan 19. jula. Malo je reći da je bio zapanjen – sa osmehom priča Milan.

Za svoj najveći poduhvat u ovoj „oblasti“smatra služenje vojnog roka 1982 godine. Tada je na osnovu ličnih karti vojnika zapamtio preko 200 rodjendana, a njegov pukovnik ostao u potpunom šoku!

Pored rodjendana Milan Radaković pamti i datume venčanja i veridbi, pa nisu retke situacije da nekog svog prijatelja ili poznanika podseti ili opomene da svojoj  partnerki kupi poklon na taj dan.

  • Smatram da me ovaj moj hobi oplemenjuje,opušta,uveseljava,daje mi životnu snagu u pojedinim trenucima, na neki način vežbam i mozak, a složićete se da je od svega najvredniji taj kontakt sa ljudima- ispunjen je Milan Radaković svojim hobijem.

On smatra da ne postoji nikakva tajna i velika mudrost u ovom njegovom neobičnom daru.

Moje mišljenje je da svaki čovek ima u sebi neki talenat koji dobija rodjenjem. Jedino pitanje je da li će taj svoj talenat tokom života usavršavati i negovati-objašnjava i zaključuje ovaj neobični Zrenjaninac.

VUK ŽARKOVIĆ