U jesenjim notama!

900
foto: www.wingzfashion.com

Kako je stigla jesen, u svim svojim bojma, tako su, nažalost, stigle i prve kiše. Da li postoji neko ko ne voli umirujući zvuk kišnih kapi dok sedi ušuškan u svom domu. Međutim, sve nas čeka  posao, fakultet, škola… Iako je napolju postalo osetno hladnije i kiše su sve češće, ne dozvolite sebi da ne budete lepi I doterani.

Kiša. Niko ne voli kada mu ona upropasti savršen izgled. Kako biti doteran i sa stilom, a napolju duva vetar i pada kisa?  Hajde da vidimo kako to možemo ulepšati ovo promenljivo vreme i naše raspoloženje uz pomoć garderobe.

Nema ničeg goreg od isflekanih pantalona od kiše, zar ne?  Tako da bi bilo najbolje da se odreknemo, bar za sada, pantalona svetlijih boja. Ako niste ljubitelj crne boje, možete se opredeliti za maslinasto zelenu, koja je uvek u modi. Takođe, modna preporuka za ovu jesen bi bila bordo boja. Lako se kombinuje i ide idealo uz boje jeseni koje nas okružuju, i sigurno će vas ugrejati.  Ako ste pak ljubitelj poslovnog stila oblačenja, pepito dezen može osvežiti vaš celokupni izgled svojom elegancijom.

Ukoliko ne volite da nosite pantalone, i volite žensteniji stil, reći ćemo nešto o suknjama. Svakako modni trend za jesen 2017 bi bile plisirane suknje, dužine ispod kolena. Ona vam pruža dah romantike i  ležernosti. Možete je kombinovati sa širokim džemperima, ili elegantnim košuljama ukoliko se odlučite za elegantiji stil. Uz nju idealno idu elegante duge čizme ili cipele. Međutim ukoliko želite da sumornu nedelju iskoristite za šetnju sa prijateljicama, slobodno možete obuti i patike i tako vašoj kombinaciji dati dozu ležernosti.

 

 

 

 

Takođe ove jeseni se na modne piste vratila i kratka kožna suknja. Veoma ženstven odevni predmet. Međutim u nekim situacija može delovati previše ako se ne uklopi dobro sa ostatkom kombinacije. Da ne biste progrešili, uvek izaberite kožnu suknju idealne dužine, nikako prekratku. I kako je sama suknja veoma upečatljiv detalj svake kombinacije, za gornji deo se odlučite za neki svedeniji komad poput zatvorenog džempera ili elegantne košulje.

Naravno, kako je stiglo hladnije vreme tako smo svi zaboravili na kratke rukave i izvadili mekane i tople komade.

Široki džemperi su idealan komad za jesen. Mogu biti sa čipkom, za nekog ko voli ženstveniji stil oblačenja ili krupno pleten za nekoga ko voli ležerniji stil.  Što se tiče boja ove jeseni, slobodno se prepustite mašti na volju, jer kako možemo videti svaka modna kuća plasira svoj stil. Modna kuća Šanel će se i ove jeseni držati proverenih kombinacija. Tako da tu možemo videti bezvremensku crno-belu, ili crno-roze. Dok nas sa modne revije Dolče I Gabana ohrabruju da ove jeseni nosimo cvetne dezene i puno šarenila.

Ne dozvolite  sebi da vaša odevna kombinacija bude nepotpuna, pa svakoj dodajte po neki detalj. Tako ćete svom izgledu dati lični pečat. Naravno da je nakit nešto što uvek dobro dođe. Međutim umesto ogrlice, nekada se možete opredeliti za broš, koji je nepravedno zaboravljen. Idealno će stajati na vašem džemperu.  Ukolko niste ljubitelj nakita, onda će široka ešarpa zagasitih boja biti idealna.

Nemojte ni ove jeseni zaboraviti na gumene čizme koje su svakako pun pogodak u kišnim danima. Mogli bismo još reći da nam sa modne piste Šanela stiže jedno iznenađenje, povratak kabanice. I slobodno možemo reći, da u ovom slučaju ona izgleda veoma elegantno.

Obujte gumene čizme, nabavite jednostavnu kišnu kabanicu, uživajte i budite srećni, jer vam kiša to ne može pokvariti .

 

Tekst: Svetlana Nešić