Aleksandra Radović u Zrenjaninu 10. novembra!

1746

Koncert Aleksandre Radović održaće se na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak 10. novembra. Pop – diva sa velikim brojem hitova uz tačno definisan i prepoznatljiv zvuk i vokal predstaviće se zrenjaninskoj publici  uz nove numere sa najnovijeg albuma i izvesti poznate i uvek rado slušane hitove sa predhodnih cd izdanja.

Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina , a cena je 1000 dinara. Karte se mogu kupiti svakog radnog dana od 10 do 12 časova i od 18 do 20 časova.

Biografija – izvor/ www.biografija.org

Za Aleksandru Radović slobodno mozemo reći da je jedna od najlepših vokala srpske pop scene, a pored toga je i kompozitor, kao i tekstopisac. Rođena je 10. 09. 1974. godine u Bogatiću. U Šapcu upisuje nižu i srednju muzičku školu, gde istovremeno završava 3 odseka: instrumentalni, teoretski, kao i odsek za solo pevanje.  Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu, na odseku: muzička pedagogija.  Nedugo zatim, počela je da radi kao studijski muzičar i snima špice za televiziju Pink, kao i da peva prateće vokale mnogim poznatim pevačima (Jelena Kareluša, Lepa Brena, Svetlana Ražnatović i mnogi drugi ).

foto: fosmedia.me

Njeno prvo pojavljivanje bilo je na Sunčanim skalama sa pesmom  „Bori se”, a 3 godine kasnije se, na istom festivalu, pojavljuje sa pesmom  „Kao so u moru”, sa kojom osvaja 2. mesto i ostavlja veliki trag na publiku. Svoj prvi studijski album, koji dobija fenomenalne kritike, objavljuje 2 meseca posle nastupa na Sunčanim skalama. Na tom albumu, Aleksandra je autor čak 6 kompozicija.  Na Budvanskom festivalu, sa pesmom “Karta za jug” osvaja 2. mesto i u periodu od 2005. – 2006. dobija nagradu za najbolji tekst, kao i nagradu za jednu od najslušanijih pesama u 2005. godini.  Njen prvi singl pod nazivom “Nisi moj”, dospeva na sam vrh top lista u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni, dok drugi singl “Zagrli me” takodje postaje veliki hit. Drugi studijski album “Dommino”  objavljuje 25. jula 2006. u izdanju muzičke kuće “City records”. Sa tog albuma se izdvajaju pesme: “Nisi moj”, “Ne verujem da me ne voliš”, “Čuvam te”, kao i čuvena pesma “Karta za jug”.  Nakon toga slede nagrade za pevačicu godine, za pop  album godine,, kao i za najbolju žensku interpretaciju. Svoj prvi solistički koncert, Aleksandra je održala 11. novembra 2007. u Sava Centru . Na tom koncertu gosti su bili Sergej Ćetković i Jelena Tomašević, a izvođene su pesme sa njena prva dva albuma i nakon toga slede turneje po drugim gradovima u Srbiji I mini turneje po gradovima u Bosni. Svoj treći studijski album “Žar ptica” objavljuje 2009. godine i on ubrzo postaje jedan od najprodavanijih u Srbiji i regionu i sa njega se izdvajaju pesme: “ Bivši dragi” (singl), “Ni zadnji ni prvi”, “Otpiši sve bivše”, “Mirno more”. Pesma “Nemoj” je izdata kao promotivni singl, a pesma “Bivši dragi” postaje veliki hit na radio top listama. Zbog prevelikog interesovanja, održana su 2 koncerta u Sava centru i Aleksandra time postaje prvi ženski izvođač, koji je održao 2 koncerta u pomenutoj dvorani.

foto: www.poznati.info

Prvu kompilaciju “Platinum collection” objavljuje 2010. godine (19 hitova sa prethodna 3 albuma), dok  početkom 2011. sa popularnim beogradski di – džejevima TheBeatShakers objavljuje klupski hit “U inat prošlosti”  (tekst A.Radović, muzika i aranžman Boris Krstajić). 2010. godine snima pesmu “Životni krug” (Circle of life), za srpsku sinhronizaciju Diznijevog klasika „Kralj lavova“. 2012. godine Aleksandra, pored Vlade Georgieva i Saše Miloševića Mareta, postaje član žirija muzičkog takmičenja “Prvi glas Srbije”, a 2016. uz Šabana Šaulića, Zoricu Brunclik, Daru Bubamaru i Draganu Mirković, član žirija “Pinkove zvezde”.  Kao najavu za četvrti studijski album, 2012. objavljuje singlove “Čuvaj moje srce” i “Ako pogaziš laž”. Aleksandru smo, takođe, mogli videti  i u seriji “Pevaj brate”, koja se na malim ekranima počela prikazivati 19. marta 2013. godine.

Pročitaj više na: https://www.biografija.org/muzika/aleksandra-radovic/