Obuća za koju treba imati bunta!

541

Kako smo nedavno zakoračili u jesen, tako ćemo ovoga puta pričati malo o cipelama. Mislimo da će se žene složiti da ne postoji lepši osećaj nego kupovina novih cipela. Pošto nas još uvek služi toplo i lepo vreme, to možemo iskoristiti i još malo uživati u laganoj obući. Ovakvo vreme je idealno jer izgledamo lepo i u cipelala i u patikama, a svakako je već vreme da izvadimo čizme iz cipelarnika ili da sebe častimo novim parom. Sada ćemo govoriti o pank-rok stilom obuće. Govorićemo o dva, prilčno popularna trenda, poslednjih godina.

Dok još nije baš zahladilo i sneg nas još nije iznenadio, odlučite se za čuvene oksfordice. Pre par godina su se napokon vratile na ulice. Bile su neopravdano zapostavljene i prozvane nedovoljno ženstvenim. Naprotiv, to uopšte nije slučaj. Postoje u različitim varijantama, ravne ili sa srednjom petom. Ne morate birati obične crne, odlučite se za one višebojne sa različitim šarama.

Ukoliko se odlučite za visebojne, gledajte da to budu tamnije boje, koje se stapaju jedna u drugu. Oksfordice jednostavno idu uz sve. Sa njim je lako. Uvek ćete izgledati kao da ste se baš potrudili oko izbora obuće.  U njima ćete izgledati elegantno, i prefinjeno. Birajte modele koje krase neki detalj. Ideal par oksfodica bi bio onaj koji ima kvalitetno i detaljno zumbane šare. Birajte kožne cipele, ili ako volite da ostavljate utisak, odlučite se za lakirane. Odavaćete utisak da držite do sebe a opet ste uvek spremi za neku akciju, a ne kao neko ko se muči na visokim štiklama.

Mogu se kombinovati bukvalno uz sve. Ako volite engleski stil, uz oksfordice savetujemo kaput od tvida strukiranog kroja. Oksfordice idu i uz suknje i pantalone. Kako uz elegantne kombinacije tako i uz neki ležerniji izgled.

Ove jeseni, kao i predhodne vidimo da su popularni ravni modeli i takozvane motorke.

 

Svakako su idealan par obuće ako želite da izgledate mladalački i pomalo buntovno. U radnjama možete pronaći svakakve varijante, u zavisnosti šta vas zanima i koliko buntvno želite da izgledate. Ako ih ukopite sa jednostavnom kožnom jaknom i uskim farmerica, sigurno ćete biti zapaženi.

Možda ipak nisu najbolji izbor kakda je pitanju neki svecani događaj. Za ovakav par obuće se odlučite za svakodnevne aktivnosti ili pak večernji izlazak uz neki malo tvrđi zvuk.

Problem kod ovakvog modela je, kao i većini modnih trendova, da je to ipak samo trend I da nam ga nameće modna industrija.  Ako ste oduvek bili ljubitelj rok stila, kožnih i srebrnih detalja, onda su ovakve čizme kao stvorene za vas. Međutim, ako ste nekada, pak osećali odbojnost prema ovakvom stilu, onda ne bi bilo preporučljivo da samo zarad modnih trendova ponesete nešto ovako. Uvek je najbolje ostati dosledan svom stilu.

Kao što smo već napomenuli ovo jesu veoma popularni stilovi obuće poslednjih godina. I ako želite da budete u trendu, slobodno nabavite par ovakve obuće. Ipak ako nikad niste razumeli taj stil i “te” ljude, i uvek ste ih gledali nekako popreko, onda je ipak bolje se odlučite za nešto što liči na vas, za nešto što ste vi. Ne budite neko ko slepo prati modne trendove već budite ono što jeste, izgradite sopstveni stil i svakako ćete biti primećeni i jedinstveni.

SVETLANA NEŠIĆ