Dani francuskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina!

195

Francuski institut u Srbiji i Kulturni centar Zrenjanina vas pozivaju da doživite boje, maštu i emocije kojima je ispunjeno pet filmova čiji su protagonisti adolescenti. Kroz njihovu svakodnevicu , oni sa nama dele svoj pogled na svet. Otkrite šta su nihove nade, vizija budućnosti i bitke koje vode da bi se ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Njihove priče su poziv na razmišljanje o sopstvenim snovima iz doba adolescencije i o svetu koji dolazi, kao i onom koji smo za sobom ostavili. Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacija niti humor.

U sredu 1. novembra i u četvrtak 2. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/ciklusa “Udahni život” prikazuje se film “Tamara”. Ulaz je besplatan.

O FILMU:

Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjakinja u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja to će biti Dijego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansuda će uspeti u svojoj nameri.