Pozivnica za zimsko venčanje!

845

Ukoliko ste pozvani na venčanje, pored kupovine poklona drugo o čemu razmišljate je vaša odevna kombinacija. Svakako da jesenji dani i zimske noći nisu idealno vreme da pokažete vašu novu letnju haljinu ili par vaših omiljenih sandala. Međutim to nije razlog da na takvom jednom događaju ne odete sa stilom i primećeni. Dakle postavlja se pitanje kako da izgledate šik a da vam bude toplo.

Prvo ćemo se pozabaviti tkaninom. Ona mora biti elegantana ali nikako previše lagana i tanka. Jedna od finijih tkanina a ne tako letnjih je svakako pliš. On odaje utisak toplote, a svojim odsjajima daje notu elegancije. Pliš izgleda predivno u svim tamnijim nijansama. Ako niste ljubitelj crne boje, i mislite da je crna boja previše za tako radostan događaj, možete izabrati braon-zlatne note ili zagasito crvenu.

 

Drugi predlog tkanine je vuna. Sigurno vam prvo na pamet padaju glomazni zimski džemperi i šalovi. Vunena tkanina ne mora nužno biti debela i da služi jedino da nas ugreje. Postoje tkanine od vune koje su veoma tanke i prate liniju tela. U radnjama možete naći jednostavne vunene haljine koje možete lako kombinovati. Ukoliko se opredelite za vunenu haljinu gledajte da ona bude ukrašena detaljima poput čipke ili krzna, ili veza. Takvi detalji će vam omogućiti da izgledate prefinjeno i originalno.

Poslednjih godna u modi je takozvani boho stil. Idealno pristaje uz žene slobodnog duha i romantične duše. Svakako ne postoji bolji događaj od venčanja gde možete poneti kombinaciju u boho stilu. Ovaj stil odlikuju lepršave tkanine, dugačke haljine, suknje i tkanine šarenih dezena. Iako smo na početku pomenuli da je najbolje izbegavati haljine laganijih materijala, ipak u ovom stilu to ne važi. Boho stil znači slobodu. Uz haljine ovog stila idealno idu duge zimske čizme, šeširi i vunene kape.  Ponesete li haljinu ovakvog stila sigurno vam neće biti hladno.

Ako ste pozvani na venčanje to ne mora da znači da po svaku cenu morate da nosite haljinu. Pantalone i odela pravog kroja mogu delovati podjednako efektno kao i mala crna haljina. Kao i kod svih komada odeće najbitnije je da ste izabrali model i broj koji vam odgovara. Muški kroj odela uz visoke štike deluje neverovatno moćno. Kako biste postili ženstveni izgled, odelo muškog kroja nosite sa čipkastom košuljom i komadom sjajnog nakita.  Ako vam figura to dozvoljava na večanju se pojavite u kombineznu. To je Idealan komad praktične i elegantne odeće. Kao i kod odela, uz kombinezon idu visoke štikle. Pošto ovde govorimo o jednom svečanom događaju, birajte fine čipkaste tkanine . Možete se odlučiti za nogavice šireg ili za one užeg kroja.

 

Za koju god kombinaciju se budete odlučili da nosite na zimskom venčanju, ne zaboravite da su, kao i u svemu, detalji najbitniji. Osvežite svoj izgled prepoznatljivim zimskim aksesoarima. Pojavite se u lepoj svedenoj haljini, ali joj dodajte jesenji šešir širokog oboda ili okovratnik od krzna. Ako se ipak odlučite za haljinu kratkih rukava, ukombinujte je sa širokim pletenim šalom, a za vau efekat nabavite par kožnih rukavica iznad laktova.

Iako je napolju hladno nema razloga da mislimo da svečanim događajima nije sada vreme, jer postoji toliko načina i ideja da i zima a i mi zajedno sa njom budemo lepi i zadovoljni.

 

 

 

 

 

 

Pripremila Svetlana Nešić