NIJE KAFA, A DVA U JEDNOM – MALO JAHTA, MALO PODMORNICA!!

599

Za one koji imaju dovoljno novca, ništa nije nemoguće.Sa ciljem da se zadovolje hirevi superbogataša napravljen je neobičan brod koji je istovremeno i jahta i podmornica.

Dizajneri koji su kreirali ovaj skupoceni brod imali su zadatak da zadovolje visoke kriterijume ljubitelja jahti koji su želeli nešto novo i inovativno.Jahta je napravljena prema nacrtima  dizajnerskog studia „Motion Code Blue“ iz Austrije,  dugačka je 115 metara , a naziv je dobila po albino kitu „Migalo

Trup 11 metara širokog „migaloa“ identičan je aktuelnim podmornicama, samo je toranj specifičan,duži i širi.U njemu se nalazi velika osvetljena dnevna soba, koju prate široke stepenice, pored kojih se nalazi lift.Na ogromnoj palubi nalaze se prostorije za odmor, ležaljke za sunčanje, bar, 8 metara dugačak i 3 metra širok bazen, a tu je i heliodrom!

Na jahti se nalaze i bioskopska sala , bibliteka, teretana i kockarnica.Dva bočna otvora u trupu broda mogu da se pretvore u terase na plaži.

U trenutku kad ova jahta-podmornica zaroni, sav nameštaj se sklanja u velike magacine za odlaganje stvari ispod granitne palube, dok se dno bazena podiže do nivoa glavne palube.Na drugom nivou palube nalazi se veliki salon, privatni bar i dvospratni apartman.Za goste je predviđeno osam VIP apartmana na donjim nivoima.Krov se teleskopski pomera u zavisnosti da li je brod na vodi ili pod njom.Svaka paluba ima pokretnu zaštitu od sunca.

Komunikacija, a posebno navigacija je na veoma visokom tehnološkom nivou, a trup broda dizajniran je tako da može da dostigne maksimalnu dubinu od 240 metara.

Svi prozori su okruženi podvodnim svetlima, koji omogućaju divan pogled u trenutku kad se jahta potapa dublje u more,tako da postoje velike šanse da dok pijuckate piće u glavnom salonu pored vas prolaze kitovi…

VUK ŽARKOVIĆ