Asimetrija koja razbija monotoniju!

614

Krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina u modi su bili asimetrični krojevi, i evo, godinama kasnije asimetrija je ponovo izašla iz geometrije I ušetala u garderobere. Iako se većina može složiti da je devedesetih godina moda bila, najblaže rečeno, čudna, ipak ima tu trendova koje bi trebalo ponoviti. Jedan od tih trendova su svakako asimetrični krojevi.

Najčešće se modeli ovakvog kroja nose preko leta, međutim to ne mora uvek biti slučaj. Asimetrija vam daje na slobodi jer možete birati šta želite da sakrijete ili još bolje otkrijete. Najpopularniji model asimetričnog kroja svakako jesu košulje. Košulja sa samo jednim rukavom deluje veoma otmeno i zavodljivo. Možete izabrati različite varijente ovakvog kroja. Ako volite da nosite košulje i bluze u ovom stilu, znajte da one nisu rezervisane samo za neke specijalne prilke. Ovakave modele možete nositi i u nekom opuštenijem izdanju.  Ovakave majce i bluze najbolje idu uz pantalone, jer je akcenat na gornjem delu i privlači dovoljno pažnje, tako da nema potreba da donji deo vašeg izlgleda bude upadljiv.

Košulje jednog rukava su idealne za neke posebne ili svečane prilike, jer ćete sigurno biti primećeni I originalni. Ako tražite originalni gornji deo koji će osvežiti vaš izgled onda gledajte da materijal bude izazovan I kvalitetan. Čipka nikad nije, I neće izaći iz mode. Ako želite da izgledate provokativno I sa stilom, I da odajete utisak osobe koja prati modne trendove, inspiraciju možete potražiti među kreacijama modne kuce Sen Loran, sa modne revije proleće 2017.  Asimetrično, provokativno ali pre svega ženstveno I sa stilom.

Naravno, ne moraju samo košulje I bluze biti asimetrične. Koliko efektne bile majce I košulje, I haljine mogu biti isto to, ako ne i više. Ako ste buntovni I hrabri, možete probati da ponesete nešto poput odela-haljine. Model koji smo imali prilike da vidimo na modnoj reviji Sen Lorana. Ako vam se to čini previše, pobajte haljnu sa samo jednim dugim rukavom lepršavog materijala, koji odiše slobodnim duhom.

Pored modne kuće Sen Loren, inspiraciju u asimetriji je našao I francuski modni kreator Žan Pol Gotije. Kod njega su to malo svedenije kombinacije u kojima se svakako vidi uticaj indijske kulture i tradicionalne ženske nošnje, sarija. Njegovi modeli su nešto manje provokativni ali jednako ženstveni I isto toliko upečatljivi.

 

Ako vas ova dva modna velikana nisu uverili da ove zime razbijete monotoniju I simetriju odlučivši se za neki odevni komad asimetričnog kroja slobodno asimetriju ponesite kao neki detalj. Asimentrična može biti vaša frizura. Kosa nejednake dužine je već godinam moderna. Bilo da se odlučite za kratku frizuru ili dugu, u oba slučaja ćete izgledati moderno I biti zapaženi.  Ako vam je I to previše, pronađite na primer torbu, koja je napravljena odraznih materijala I boja, koji nisu pravilno rasporedjeni ali se ipak savršeno upotpunjuju, kako jedni sa drugim tako sa vašim celokupnim izgledom.

 

Svetlana Nešić