Blista u Bosni – Zrenjaninac Marko Tadić!

2551

Zrenjaninac Marko Tadić trenutno nastupa u ekipi Alfa Modriča koja se uspešno takmiči u 2. ligi Republike Srpske, grupa „Zapad, a Markov tim je jesenji prvak i jedan je od favorita za plasmam u Premier ligu Bosne i Hercegovine. Ekipa je izborila i plasma u Kup Bosne i Hercegovine.  Marko Tadić je jedan od najboljih igrača u klubu, on je u ovoj polusezoni postigao pet golova u prvenstvu i pet u Kupu.

Marko Tadić u dresu Modriče

Marko Tadić fudbalom se bavi od svoje sedme  godine. Počeo je u zrenjaninskoj Futuri, potom je igrao u Proleteru,pa posle toga u Banatu.  Sa ekipom Banata je igrao Kadetsku ligu Vojvodine, a bio je i kapiten te generacije. U istoj ekipi je Igrao omladinsku ligu Srbije , a posle toga je igrao omladinsku ligu Vojvodine  sa ekipom Proleter 2006.

Put ga je nakon toga odveo u zrenjaninski Radnički, pa u Mladost iz Bačkog Jarka gde je u sezoni 2015/2016 igrao Lav kup srbije protiv ekipe  Novog Pazar, a potom je uspešno igrao u ekipi ČSK Pivare iz Čelareva koja se takmičila u Prvoj ligi Srbije.

Marko Tadić – fotografija sa njegove FB stranice

Marko je ove sezone imao dosta ponuda, zainteresovana je bila i Mačva iz Šapca, ali on se zbog svog napretka odlučio da ode put Bosne i Hercegovine.

Izabrao sam Modriču  jer je ekipa spoj mladosti i iskustva uz veoma visoke ambicije. Nadam se da ćemo izboriti plasma u Premier ligu Bosne i Hercegovine i da ćemo time zaokružiti  uspešnu sezonu. Traže me već i drugi klubovi u Bosni, ipak ću u Modriči ostati do kraja sezone, a za kasnije ćemo videti – rekao je Marko Tadić.

Marko Tadić u rodnom gradu

Marko ima veliki broj prijatelja na Novoj Koloniji, zrenjaninskom kraju u kom je odrastao. Često su mu drugari  podrška na utakmicama u kom god klubu da igra.

Ivan Nedić