Završen konkurs 30X30 – sledi izložba!!

623

U Kulturnom centru Zrenjanina, danas, je održana Konferencija za medije povodom završetka Likovnog konkursa 30X30 i otvaranja ovogodišnjeg Likovnog salona. O projektu, njegovom značaju, ciljevima i o ovogodišnjoj temi likovnog konkursa govorili su Goran Marinković – direktor Kulturnog centra Zrenjanina, Mr Milutin Mićić – autor projekta i Sandra Banjanin – urednica programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra. Reč je o jednom od najznačajnijih programa – projekata Kulturnog centra Zrenjanina koji se, u kontinuitetu, realizuje već 12 godinu za redom.

Mr Milutin Mićić – autor projekta

Na Likovni konkurs 30×30, 2107. godine prijavilo se 240 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Argentine i Makedonije.
Žiri u sastavu: Ana Stanar, istoričarka umetnosti i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je 23. 11. 2017. godine, radove 153 autora i dodelio tri nagrade. Dobitnik prve nagrade je Vukašin Milović za rad „Tragovi vremena“, druge nagrade – Miroslav Munižaba za rad „Epicentar“ a treće Marika Mihaljfi za rad „Ovde sam na sigurnom“.

Sandra Banjanin – urednica programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra
Goran Marinković – direktor Kulturnog centra Zrenjanina

Otvaranje izložbe, ovogodišnjeg Likovnog salona zakazano je za 15. decembar u Kulturnom centru Zrenjanina u 19 časova. Publika će imati priliku da pogleda najupešnije radove učesnika ovogodišnjeg konkursa do kraja godine.