Nezaobilazni zimski aksesoari!

565

Pre par dana je pao i prvi sneg I sada smo zvanično zagazili u zimu. Narednih par meseci se sigurno nećemo odvajati od jakni i kaputa. Kako krene zima nama je najbitnije da nam je toplo i ne razmišljamo baš preterano kako izgledamo kada je temperatura ispod nule. S jedne strane kaput izgleda lepše nego debela zimska jakna, ali svakako da je jakna bolji izbor kada je napolju hladno. Srećom postoje neki modni detalji koji će svaku jaknu ili kaput ukrasiti i pomoći vam da i na hladnoći budete lepi.

Krenućemo sa zimskim jaknama pošto one ne deluju preterano lepo. Pri kupovini zimske jakne najbitnije je da ona bude topla, međutim ne morate se odlučiti samo za toplu jaknu. Jakna može i te kako biti i topla i moderna. Kako bi bili primećeni na ulici gledajte da vaša jakna bude neke jarke boje. Hladno vreme nam dozvoljava da se igramo jarkim bojama. Na primer, jakna u boji crvenog vina je idealn kontrast belini snega. Poželjni detalji na jakni jesu svakako krzno, pravo ili veštačko, ukoliko volite damski izgled. Poslednjih par godina, u modi su, krzneni okovratnici upadljivih boja. Ipak, pazite, jer drečavo roze nekako ide više uz devojčice a ne žene. Ženama se preporučuju prirodne tamnije boje.

Nešto što najbolje upotpunjuje jaknu a svakako je više od običnog detalja, jesu šal i rukavice. Šal je ono što neraskidivo ide uz jaknu. Ono što je bitno kod njega jesu dimenzije i materijal. Naravno da uz toplu jaknu ne ide svileni tanki šal. Najbolje bi bilo da se odlučite za neki krupno pleteni od mekane vune. Što se tiče boja, u ovom slučaju, pustite mašti na volju. Možete se odlučiti za šal koji se neće preterano razlikovati od nijanse vaše jakne, i savršeno je upotpuniti. S druge strane, odlučite se za neku upatljivu varijantu, koja će biti u potpunom kontrastu u odnosu na vaš celokupan izlgled i tako privući pažnju na vas. Ako ste neko ko voli da nosi ono što napravi, predlažemo vam da sami ispletete šal i to bez igala. Jedino što vam treba je debela vuna, a kako uspeti u tome, to možete videti u sledećem snimku.

Drugi detalj koji je presvega veoma koristan ali može biti veoma lep, jesu rukavice. One nikada neće prestati da se nose. Opet, u zasvisnosti kakav stil imate, nađite rukavice prema sebi i svojim potrebama. Ako volile opuštene kombinacije izaberite, vunene rukavice sa nekim upečatljivim detaljima, cirkonima ili nekom izveženom šarom. One sa spojenim pristima u nežno roze boji, lepo bi išle uz crnu jaknu i božićnu atmosferu. Za delikatniji izgled, izaberite rukavice od finog tankog štofa ukrašene nekom mašnicom ili čipkom. Treća opcija, kada govorimo o rukavicama, jesu svakako kožene rukavice. Međutim, one idu više uz kaput i spadaju u elegantne detalje koji otkrivaju jednu damu. Ako imate kaput sa 3/4 rukavima, potrudite se da pronađete kožne rukavice iznad laktova. Drugi model kožnih rukavica koje svakako privlače pažnju, jesu one koje imaju proreze na rukama. To su rukavice koje su se nekada koristile tokom vožnje automobila a danas simbolizuju dobar ukus.

Glavni dodatak zimslikm kombinacija a ujedno i onaj najpotrenbniji svakako jeste kapa. Što se tiče kapa tu nemamo mnogo izbora modela, ali možemo se opredetili za pletenu ili neku od fabričkog materijala. Poslednjih godina se nose one pletene u različitim boja. One mogu imati neki detalj od krzna ili biti ukrasene cirkonima i različitim privescima. Kao i šalovi i kod njih preovlađuje krupno pletena šara. Ove zime primećujemo da se ponovo nosi beretka. Pa ukoliko želite da u novu godinu uđete u francuskom stilu, nabavite topao kaput, kožne rukavice i stvavite beretku.

PRIPREMILA: SVETLANA NEŠIĆ