Otvorena ekspozitura ”Poštanske štedionice” u Mužlji!

491

Danas je u Mužlji u Ulici Hunjadi Janoša, svečano otvorena ekspozitura najstarije štedne ustanove u zemlji, “Poštanske štedionice”. Presecanjem vrpce, objekat su otvorili direktor Regionalnog centra “Poštanske štedionice” Novi Sad Desimir Blašković, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i poslanik u Skupštini AP Vojvodine iz Mužlje Aleksandar Farkaš.

Poštanska štedionica osnovana je 1921. godine. Postala je najveća štedna ustanova koja je prve štedne knjižice uvela u upotrebu još 1926. godine, kada je već imala razgranatu mrežu šaltera u svim poštama Kraljevine Jugoslavije. Danas je “Poštanska štedionica” moderna banka koja prati nove trendove u bankarstvu i u skladu sa tim razvija nove proizvode i usluge i nastupa na tržištu kroz dve velike akcije – “Najduže se znamo” i “Još bliži vama”.

Svečano otvaranje ekspoziture “Poštanske štedionice” u Mužlji su svojim nastupom uveličali i članovi kulturno-umetničkih društva “Petefi Šandor” iz Mužlje i “Pionir” iz Zrenjanina, kojima je, povodom otvaranja 157. ekspoziture u poslovnoj mreži, “Poštanska štedionica” donirala po 100.000 dinara.

Autor teksta i foto: www.gradskiradiozrenjanin.com