Gradonačelnik Janjić posetio Narodno pozorište “Toša Jovanović”

265

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je Narodno pozorište “Toša Jovanović”, gde su u toku radovi na rekonstrukciji foajea i postavljanju hidroizolacije na delu spoljašnjeg zida objekta.

Domaćin u poseti pozorištu bio je Ivan Francuski, direktor te ustanove kulture, koji je podsetio na to da vrednost projekta rekonstrukcije iznosi 17 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine, eventualno nekoliko dana posle Nove godine, sve se odvija po planu i mislim da će rok za završetak biti ispoštovan. Ovde je bilo mnogo neophodnih radova, od podnog grejanja, do instalacija i sanitarnih čvorova. Generalno će biti rekonstruisan ovaj foaje i biće to lep prostor kako i priliči zgradi – istakao je Francuski.

Gradonačelnik Janjić je zahvalio Ministarstvu kulture i informisanja za razumevanje i na pomoći u izdvojenim sredstvima za renoviranje dela zgrade pozorišta i podsetio je da se za funkcionisanje institucija kulture u našem gradu izdvaja 8 odsto sredstava, a za funkcionisanje zrenjaninskog pozorišta budžetom za narednu godinu opredeljeno je 96 miliona dinara.
Žao mi je ipak što se radovi odvijaju u vreme kada naši mališani očekuju predstave i da dočekuju Deda Mraza ovde u pozorištu, kao što su to činili prethodnih godina, ali sam siguran da ćemo narednih godina uživati u ovom, još lepšem prostoru – dodao je gradonačelnik Janjić.
IZVOR: www.gradskiradiozrenjanin.com