Dečiji horovi pevali za dečije odeljenje!

391

Petak, 22. decembar osvanuo je sa snegom, ali najveća dečija radost nije izdržala do večeri da uzdruži svoje zimske čari sa „Prazničnom horskom čarolijom”. Ipak, ovaj Novogodišnji humanitarni koncert Horskog festivala „Slobodan Bursać”, dočarao nam je pravi praznični duh. Zahvaljujući njegovoj zimskoj čaroliji, one najvažniji moći će, bar na trenutak da dožive novogodišnju atmosferu.

Već prepunu Baroknu salu Gradske kuće u Zrenjaninu, ispunile su i najlepše pesme gradskih dečijih horova. Roditeljima, velikom broju novinara i ostalim gostima, pesme su pevala deca iz Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra, koji predvodi dirigent Senka Milisavljević, a zatim i deca iz Združenih horova „Sanjalice”, „Volimo solfeđo mi” i „Muzika u boji”, sa Sanjom Popović i Tanjom Ivanicom. Dečiji hor muzičkog centra „Supernova” koji predvodi Marko Pejčić, otvorio je koncert.

Direktor Horskog festivala “Slobodan Bursać”, Vladimir Coka Stojković, rekao je za naš Portal, da je ovo zapravo poslednji koncert festivala u ovoj godini. To je ujedno i najava petog jubilarnog, koji će biti održan u junu, 2018.godine i koji će, kako je rekao, biti drugačiji od svih.

  • Ovo je treća godina za redom kako organizujemo humanitarno-promotivni koncert „Praznične horske čarolije”. Kao i prethodnih godina, ulaznice su slatkiši i slaniši, od kojih će biti napravljeni paketići, a koje uručujemo dečijem odeljenju gradske bolnice „Đorđe Joanović”.

 

  • Deca ne znaju šta ih očekuje i to je ono što je interesantno – rekao je Coka i dodao da će prilikom dodele paketića mladi iz Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju (CEKOM), izvesti novogodišnju predstavu, a zatim će one najmlađe iznenaditi i Deda Mraz – naveo je Vladimir. On je objasnio da deca svojim učešćem na ovakvim događajima, pored drugih osobina, razvijaju i humanost, što je suština održavanja koncerta.

 

  • Kada vidim tu decu na bini, srce počne ubrzano da mi radi i dugo neće da stane. Ovakvi događaji jesu ono za šta vredi raditi i živeti – kroz osmeh zaključio je Stojković, zahvalivši se svim učesnicima i posetiocima.

 

Organizatori humanitarne akcije su KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa mladima iz Cekoma, a sve uz podršku kompanije Gomex i zrenjaninske Gradske kuće.

 

Autor: Mirjana Kovačev