Töpörtőfesztivál és farsangi felvonulás lesz Muzslyán!

238
A muzslyai Fókusz Klaszter Családi Gazdálkodók Egyesületének tagjai szombaton, február 3-án — valamennyi civil szervezettel és egyesülettel karöltve — a Lehel Sportközpont pályáin megszervezik a közkedvelt, sorrendben hetedik Töpörtőfesztivált. A rendezvény célja a falusi, tanyai élet és a turizmus kínálatának ismertetése, népszerűsítése.
A fesztivál keretében 11 órától töpörtősütő versenyt tartanak. A versenyzőknek a házigazdáktól kapott 10 kg szalonnából 150 g töpörtőt és egy sült szalonnát kell átadniuk a zsűrinek, hagyományosan feldíszített terítéken. (Benevezési díj 1500,00 dinár)
Felelevenítve a régi szokásokat, a szervezők álarcos, jelmezes farsangi felvonulást is rendeznek. A menet a Hófehérke Óvoda épületétől indul 11 órakor, a központon keresztül a Dózsa György utcán és a piactéren át érkezik a fesztivál helyszínére, ahol egy rövid műsor keretében elbúcsúztatják a telet. A legötletesebb jelmezek viselőit díjazzák és megajándékozzák.
14 órától a kisűlt töpörtők átadása, 14.30-tól pedig eredményhírdetés és a díjak kiosztása.
Az érdeklődők a jutányos áron megvásárolt töpörtőn kívül egyéb, hagyományos disznótoros és falusi, tanyai ételek — sonka, szalonna, kolbász, sajt stb. — közül is válogathatnak. Az ízletes falatok elfogyasztása alatt a helybeli borászok forralt borral kedveskednek.
A töpörtősütő versenyben részvevő csapatok a következő telefonszámon jelentkezhetnek – 063/460745, a kiállítani vágyó személyek és egyesületek pedig a 061/1406592 telefonszámon jelentkezhetnek.

TIVADAR BORBÉLY