Modna poslastica sa ulica Venecije – iz ugla Svetlane Nešić!

513

Najzad je stiglo ono prvo prolećno sunce. Svi smo mnogo bolje raspoloženi i stvarno je više vreme da sada to raspoloženje presenemo i na našu, do juče, beživotnu odeću. Lepo vreme, sunce, topla nedeljna popodnevna, sve to deluje kao bajka.

Bajke i priče su oduvek bile inspiracija za razne stvari, ali takođe i za modu. Prve asosijacije koje povezuju bajke i modu su svakako lude boje, neobični modeli, interesante cipele, zanimljiv nakit.

Ovoga puta ćemo krenuti bajkovitim putem kroz najnoviju kolekciju modne kuće “Dolče i Gabana.”

Ova moda kuća je svoju najnoviju kolekciju proleće-leto promovisala u Veneciji. Sam po sebi veoma bajkovit i intrigantan grad kao što su i njihove kreacije.

 

U ovoj kolekciji vidimo lepršave modele i duge haljine… Preovlađuju motivi jarkih boja na finim materijalima. Ove letnje haljine odlikuje kroj koji ne otkriva previše, čak možemo reći da su proprilično zatvorene. Međutim one time ne gube na privlačnosit.

Upadljiv motiv u ovoj kolekciji jesu svakako karte. Pojavljuju se na mnogim komadima. Nebitno da li se radi o vezu ili prišivačima ili jednostavnoj štampi, svakako ostavljaju jak dojam. Budete li se odlučile za neki komad nalik ovom svakako ćete ostvaiti utisak osobe koja na život gleda kao na igru i ne plaši se da to pokaže.

S druge stane imamo modele na kojima preovlađuje zlatno žuta boja. To su upadljvi modeli raskošnog izgleda.  Pored zlatne vidimo da nam nameću i crvenu boju. Ovde na kraju boje i ne igraju preveliku ulogu, veće dezeni i motivi. Sve deluje raskošno, sve je nekako kraljevski nakićeno.


Pored haljina, u ovoj kolekciji imamo i prelepa odela i sakoe. Sa ovakvim kreacijama, oni nas podsećaju da je žena podjednako lepa i u pantalonama. Ovog puta ništa nije jednostavno ni obično. Kompleti su jednako šareni i upadljivi kao i haljine. Na sakoima vidimo perle, prišivače i ostale drangulije.

Naravno nijedna bajka nije kompletna bez malo misterije. Imali išta mističnije od crne boja. Mala je verovtnoća da nećete ostaviti utisak obučeni u crno. Modeli ove kolekicje nisu ni preterano ekstavagantni ni nešto neviđano. Ovi komadi su klasika. Crna čipka i jednostavan model s nekoliko reda šniranja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Dolče i Gabana nam ovog puta pokazuju da je sve moguće. Moguće je ukopiti upečatljive detalje a to ne izgleda kič. Moguće je provocirati a ne pokazivati previše. Nađite inspiraciju u ovim kreacijama i pokažite svetu da od svog života možete napraviti bajku uz pomoć lepšavih materijala, crne čipke i maštovitih detalja.

PRIPREMILA: SVETLANA NEŠIĆ