“Mladenci” , prvi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije!

326

Zrenjanin- Prvi Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije  održan je u Zrenjaninu od 22. do 24. marta 2018. godine u sajamskoj hali “Medison” Sajam je održan pod Generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije – Kabineta za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Srpske akademije nauka i umetnosti.

Trodnevna sajamska smotra bila je i u znaku simpozijuma u organizaciji Odbora za selo SANU, sa centralnim tematskim skupom „Razvoj organske proizvodnje u Srbiji“.

Sem brojnih naučno stručnih predavanja u Sajamskoj hali izlagači su prezentovali sopstvene agrarne programe i projekte, proizvode i artikle, a bile su  održane promocije i upriličene su degustacije prehrambenih proizvoda, uz celodnevni kulturno umetnički program.

Izražavajući saglasje sa akcijom Vlade Republike Srbije, usmerenom na osnaženju srpskog sela (osnivanjem 500 zadruga u isto toliko mesta) i pokrenutoj aktivnosti ka udruživanju mladih srpskih poljoprivredika i samostalih preduzetnika iz seoskih sredina, Grad Zrenjanin, domaćin Sajma kao i Agencija „Agrar pres” Zrenjanin. Opšte udruženje preduzetnika, Regionalna privredna komora SBO Zrenjanin i Asocijacija za razvoj Bagljaš, (tehnički organizatori) su u uverenju da se zajedničkom realizacijom Sajma „MLADENCI“ pruža sveukupan doprinos srpskom selu i Srbiji u celini.