Zelena stranka: ZRENJANIN BEZ VODE ILI PETROVGRAD BEZ VODE, PITANJE JE SAD ?

449

Gradski odbor Zelene stranke Zrenjanin  izdao je zvanično saopštenje u vezi aktuelne inicijative za promenu naziva grada .

  • Ovakva inicijativa je u najmanju ruku nepromišljena i uperena protiv volje većine građana našeg grada, koji su se po tom pitanju već izjasnili na sprovedenom referendumu 1992 godine –

navodi se u saopštenju.

Gradski odbor Zelene stranke Zrenjanin smatra da ovakva iniciijativa ugrožava tradiciju multikulturalnosti Vojvodine.

  • Takođe promena imena grada izazvala bi finansijski udar na građane Zrenjanina (čiji je prosek primanja daleko ispod republičkog) kao i na posrnulu privredu našeg grada – naglašava se u saopštenju.

Ukoliko pomenuta inicijativa rezultira raspisivanjem referenduma,Gradski odbor Zelene stranke smatra da su na eventualnom referendumu potrebna dva referendumska pitanja:

Prvo u vezi same promene imena grada i drugo mnogo bitnije, da li građani žele da plate kupovinu fabrike vode ?

  • Pitamo se da li je moguće da grad koji nema ispravnu pijaću vodu za korišćenje razmišlja o promeni naziva svog imena, umesto rešavanja gorućih problema ? S toga pozivamo  naše sugrađane da  na eventualnom referendumu zaokruže broj Grad bez vode – sarkastično predlaže Gradski odbor Zelene stranke Zrenjanin u svom saopštenju.