Izložba slika umetnice Tijane Stašević!

813

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u subotu, 31. marta 2018. godine, u 19 časova svečano je otvorena izložba slika umetnice Tijane Stašević.

Mlada umetnica Tijana Stašević na svojoj osmoj samostalnoj izložbi publici je prikazala 12 radova nastalih u poslednjih devet godina. Ove kompozicije velikog formata (200×200 i 200x300cm) izvedene su u tehnici akril i ulje na platnu. Naglašeno prisustvo simbola koji su svojevrsna reminiscencija iz istorije umetosti i prizvuk anarhičnog duha avangarde, glavna su odlika njenog dosadašnjeg stvaralaštva.

Tijanini radovi takođe svedoče da je umetnost stvorena da željom da utiče i menja onoga ko se njome bavi ili u istoj uživa. Kao i svaka, i ova Izlozba slika Tijane Stašević je tu da promeni posmatrača na bolje, da doprinese razvoju komunikacije koju posmatrač uspostavlja sa samim delom koje ga polako obuzima svojom monumentalnošću dok stoji pred istim. Umetnost je poklon te tako i ova Tijanina izlozba koja će za zrenjaninsku javnost biti otvorena do 20. aprila. svojevrsan je dopirnos umetnice ovoj kulturnoj sceni.

O umetnici:

Tijana Stašević rođena je u Beogradu 1982. godine. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Jovana Rakidžića. Master iz slikarstva završila na istoj akademiji kod prof. Vlade Rančića. Član je ULUS-a od 2010. godine, ima status samostalnog umetnika.

Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama u Beogradu, Ugljeviku, Tivtu, Trebinju, Zlatiboru, Srpskoj Crnji, Grockoj, Žabljaku i Novom Sadu.

Do sada samostalne izložbe realizovala je u Galeriji „Qucera“ (Beograd, 2009), Galeriji „Rodna kuća Đure Jakšića“ (Srpska Crnja, 2010), gradskoj Galeriji „TERRA“ u Kikindi (2013), Srećnoj Galeriji SKC-a (Beograd, 2014), izložba Master rada „Citat kao polazište“ u ambijentalnom prostoru u Vojvoda Stepi – odobreno od Akademije umetnosti Novi Sad (2014), Galeriji ULUS-a (Beograd, 2015) i Galeriji 73 (Beograd, 2018).

Živi i stvara u Beogradu i u Vojvoda Stepi.

Autor: Verica Draganić