Glumac Uroš Jovčić za Bečkerek info – Montevideo kao još jedna Akademija!

1001

U utorak 17. aprila u Kulturnom centru Zrenjaninu održana je predstava “Krčmarica Mirandolina”, a mi smo taj povod iskoristili za zanimljiv razgovor sa glumcem Urošom Jovčićem

Scena iz predstave “Krčmarica Mirandolina – foto: Ljubomir Nedić

O predstavi “Krčmarica Mirandolina”

Predstavu je režirao Jug Radivojević, na repertoaru Požorišta “Boško Buha” je već preko deset godina, ja sam tek poslednje tri sezone u ulozi Fabricia, pre mene ovu ulogu je igrao Milan Vasić.

Bilo je dosta promena što se tiče glumaca u ovoj predstavi, ali u poslednje tri godine ova postava je ustaljena. Skoro smo imali i stoto izvođenje predstave pred beogradskom publikom.

Ovo je jedna šarmantna mogu da kažem i divna predstava koja nam daje prostora za igru i improvizaciju. Andrija Milošević i Kaja Žutić zaista drže predstavu u svojim rukama i bez njih dvoje ova predstava ne bi bila toliko igrana i gledana.

Svaki put kada igramo ovu predstavu sale su pune, komentari su pozitivni, a svakako ljudi vole komediju i vole da se smeju, tako da mi je drago da neko uživa uz nas tokom izvođenja predstave – kaže Uroš Jovčić.

Uroš Jovčić priča za Bečkerek info – foto Ljubomir Nedić

Pozorište ili film?

Ja sam član Pozorišta “Boško Buha” i meni je nekako Pozorište jako drago, e sad neka paralela, gluma je gluma, u Pozorištu igram malo naglašenije, a na filmu je to malo suptilnije, uvek scena može da se ponovi kod greške, dok u Pozorištu ne može.

Za jednu predstavu imamo 30 do 40 proba, a za film zavisno od uloge pripreme mogu da traju i duže i kraće. Kada je glumac u poziciji da bira, onda je sigurno uspeo i odlično radi svoj posao.

Pozorište je dragoceno što imate taj glumački trening, svaki dan ili svaki drugi dan se igraju predstave i prosto to je čarolija Pozorišta. Volim da igram i jedno i drugo, i voleo bi da tako i ostane. Ako moram da biram šta više voli, eto za sada nek bude za jednu malu nijansu Pozorište – ističe Uroš Jovčić

Scena iz predstave “Krčmarica Mirandolina – foto: Ljubomir Nedić

Montevideo?

Film Montevide, kao i serijal je mnogo uticao na karijere većine od nas mladih glumaca, za dosta nas je to bio jedan od prvih filmskih projekata. Meni je Montevideo došao posle treće godine Akademije i bilo mi je to sve novo i veoma interesantno.

Snimali smo 5 godina i Montevideo je posle naših Akademija bila nova Akademija, mogu da kažem Bjelina akademija. Jako mnogo dobrih glumaca je igralo, mnogo smo naučili i o glumi i pa i o životu.

Mnogi od nas su upravo posle tog filma počeli da grade uspešne glumačke karijere. Jako mi je drag film, često se se prisetim detalja i čitavog snimanja, a posebno što se serija i film stalno repriziraju na RTS – u – kaže za Bečkerek info Uroš Jovčić

Film – Montevideo, Bog te video!
Jugoslovenska reprezentacija u filmu Montevideo, Bog te video!

Uroš je rodjen u Lazarevcu 29. avgusta 1989. godine. Glumu je završio u Beogradu na Akademiji umestnosti u klasi Ivana Bekjareva. Trenutno je stalni član pozorišta Boško Buha.

ULOGE NA FILMU i SERIJAMA:

Đavolja varoš – Ćiril Tutanovski

Beli anđeo – Velimir Sredić

Montevideo, Bog te video! – Đorđe Vujadinović Nosonja

Sestre – Maturant

Mali Budo – Bajo

Komšije – Milanče

Ubice moga oca – advokat Dobrilo Životijević

Scena iz filma Mali Budo