FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA – 12. TURNEJA – PET FILMOVA!

537

Filmski festival Slobodna Zona ponovo kreće na svoju Turneju po gradovima u Srbiji. U toku maja gostuje u zrenjaninskom Kulturnom centru gde će se u okviru ovogodišnje turneje publici predstaviti pet filmova i to svake srede i četvrtka od 20 časova u maloj sali. Pet najboljih filmova sa ovogodišnjeg 13. festivalskog programa, održanog od 1. do 6. novembra 2017. u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, predviđeno je da se prikazuju u 50 gradova i opština Srbije, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama i kulturnim centrima.

U sredu, 2. i četvrtak, 3. maja u Kulturnom centru Zrenjanina emituje se film – “Dan oslobođenja” a u sredu, 9. i četvrtak, 10. maja film – “Čavela”. Ulaz na projekcije je besplatan.

Predvodnik ovogodišnje turnije je film koji je otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je dokumentarni film Dan oslobođenja“ (projekcija u Zrenjaninu – 2. i 3. maja 2018.) koji prikazuje čuveni kontroverzni nastup rok grupe Laibach u Severnoj Koreji, poslednjoj komunističkoj “diktaturi” sveta.