POZORIŠNA KOMEDIJA “HOTEL 88”

810

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 21. maja biće izvedena pozorišna komedija “Hotel 88”.

Po motivima komada “Privatni život” N. Kauarda, Staša Koprivica je adaptirala i režirala ovu romantičnu priču koja spaja savremeni teatar i tradicionalu komediju – situacije. Ulogu Ane igra Tamara Krcunović, Marka – Andrija Kuzmanović, Sandre – Anđela Jovanović i Viktora – Vladimir Aleksić.

Zaplet počinje kada savršeno romantična situacija odlaska na medeni mesec dva mlada bračna para počinje da se komplikuje činjenicom da su Ana i Marko već bili u braku i da sada sa novim supružnicima odsedaju u istom hotelu.

Akteri predstave su bili gosti kod Ivana Ivanovića!

Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Karte se prodaju po ceni od 600, 700 i 800  dinara. Dodatne informacije o prodaji karata na 566-712.

 

Zrenjaninac Vladimir Aleksić ponovo pred svojom publikom!

Aleksić je rođen 1977. godine. Pohađao je OŠ “Petar Petrović Njegoš” i “Zrenjaninsku gimnaziju”. Diplomirao je glumu na “Akademiji umetnost” u Novom Sadu u klasi profesora Petra Banićevića 1999 god. Bio je stipendista Narodnog pozorišta ‘Toša Jovanović’ u Zrenjaninu.

Neposredno posle završetka Akademije seli se u Italiju, na poziv italijanskog pozorišta Motus. Sa njima radi niz predstava Visio Gloriosa, Vacany Room, Twin Rooms, Splendid’s, Too Late!, Alexis, una tragedia greca. 2002. godine projekat Rooms dobija specijalnu nagradu za najbolji pozorišni projekat u Italiji Premio Ubu.

Aleksić sarađuje i sa Elenоm Buci, Papiem Korsikatom, Lizom Ferlaco Natoli (Lisa Ferlazzo Natoli), Mazbedom (Masbedo). U Srbiju se vraća 2010. godine i od tada igra u rediteljskim ostvarenjima, imedju ostalih, Milana Neškovića, Ivice Buljana, Sonje Vukićević, Jovana Ćirilova, Ive Milošević, Gorčina Stojanovića, Olge Dimitrijević, Nikite Milivojevića.

Aktivan je i kao filmski i televizijski glumac Zlatna levica, priča o Radivoju Koraću, Triologia anni 70, Vlažnost, Rekvijem za gospođu J, Einstein, Il cuore nel pozzo, Maresciallo Rocca, Vratiće se rode, Ono kao ljubav.

Godine 2016. uradio je svoju prvu autorsku predstavu, sa Sanjom Mitrović, Drugovi, ja se ni sada ne stidim svoje komunističke prošlosti – I am not ashamed of my communist past(koprodukcija Srbija i Belgija).

U sezoni 2016/2017 sa koleginicom Tamarom Krcunović i Beogradskom filharmonijom realizije projekat Teatar u Filharmoniji – Pisma kompozitora (Mocart, Čajkovski, Maler, Šuman, Stravinski).

Aleksić je bio i voditelj TV emisije Ja imam Talenat!, 2009-2013, RTS i igrano-dokumentarnog serijala Srpski junaci srednjeg veka, 2017-2018.

slika i tekst o Vladimiru Aleksiću – wikipedia