Vladimir Aleksić za Bečkerek info – poseban je osećaj igrati u Zrenjaninu!

780

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 21. maja izvedena je pozorišna komedija “Hotel 88”.

Po motivima komada “Privatni život” N. Kauarda, Staša Koprivica je adaptirala i režirala ovu romantičnu priču koja spaja savremeni teatar i tradicionalu komediju – situacije. Ulogu Ane igra Tamara Krcunović, Marka – Andrija Kuzmanović, Sandre – Anđela Jovanović i Viktora – Vladimir Aleksić.

Zaplet počinje kada savršeno romantična situacija odlaska na medeni mesec dva mlada bračna para počinje da se komplikuje činjenicom da su Ana i Marko već bili u braku i da sada sa novim supružnicima odsedaju u istom hotelu.

Posebno je za Zrenjanince bio zanimljiv nastup njihovog sugrađanina Vladimira Aleksića

O predstavi

Predstava je imala oko 50 izvođenja, dobro je prihvaćena kod publike što nas čini veoma srećnim. Sve više smo traženi i mogu da kažem da kažem da mi je izuzetno drago zbog toga – rekao je Vladimir Aleksić

O Nastupu u Zrenjaninu

Naravno da je dodatno uzbuđenje igrati u gradu u kojem sam se rodio i ostvario svoje prve glumačke korake. Uzbuđenje je svakako veće nego kada nastupam u nekom gradu za koji nisam vezan kao za Zrenjanin. Zaista se i trudim se da sa svakom novom predstavom dođem u svoj grad – kaže Aleksić za Bečkerek info

O filmu i seriji

Za sada ne snimam filmove, ali ću se uskoro pojaviti u jednoj zanimljivoj seriji o ljudima koji odlaze na Selo, jer im je dosta stresnog života. Snimanje počinje u junu mesecu – završio je Vladimir Aleksić.

Vladimir Aleksić – biografija

Aleksić je rođen 1977. godine. Pohađao je OŠ “Petar Petrović Njegoš” i “Zrenjaninsku gimnaziju”. Diplomirao je glumu na “Akademiji umetnost” u Novom Sadu u klasi profesora Petra Banićevića 1999 god. Bio je stipendista Narodnog pozorišta ‘Toša Jovanović’ u Zrenjaninu.

Neposredno posle završetka Akademije seli se u Italiju, na poziv italijanskog pozorišta Motus. Sa njima radi niz predstava Visio Gloriosa, Vacany Room, Twin Rooms, Splendid’s, Too Late!, Alexis, una tragedia greca. 2002. godine projekat Rooms dobija specijalnu nagradu za najbolji pozorišni projekat u Italiji Premio Ubu.

Vladimir Aleksić

Aleksić sarađuje i sa Elenоm Buci, Papiem Korsikatom, Lizom Ferlaco Natoli (Lisa Ferlazzo Natoli), Mazbedom (Masbedo). U Srbiju se vraća 2010. godine i od tada igra u rediteljskim ostvarenjima, imedju ostalih, Milana Neškovića, Ivice Buljana, Sonje Vukićević, Jovana Ćirilova, Ive Milošević, Gorčina Stojanovića, Olge Dimitrijević, Nikite Milivojevića.

Aktivan je i kao filmski i televizijski glumac Zlatna levica, priča o Radivoju Koraću, Triologia anni 70, Vlažnost, Rekvijem za gospođu J, Einstein, Il cuore nel pozzo, Maresciallo Rocca, Vratiće se rode, Ono kao ljubav.

Godine 2016. uradio je svoju prvu autorsku predstavu, sa Sanjom Mitrović, Drugovi, ja se ni sada ne stidim svoje komunističke prošlosti – I am not ashamed of my communist past(koprodukcija Srbija i Belgija).

U sezoni 2016/2017 sa koleginicom Tamarom Krcunović i Beogradskom filharmonijom realizije projekat Teatar u Filharmoniji – Pisma kompozitora (Mocart, Čajkovski, Maler, Šuman, Stravinski).

Aleksić je bio i voditelj TV emisije Ja imam Talenat!, 2009-2013, RTS i igrano-dokumentarnog serijala Srpski junaci srednjeg veka, 2017-2018.