MUNDIJAL, SPECIJAL – VEŽITE SE, POLEĆEMO!

314

    Što su Olimpijske igre u tzv.“ ostalim sportovima“ u fudbalu je Mundijal! Svetsko prvenstvo, svake četvrte godine je nešto najlepše i neponovljivo u fudbalu, što svakog od nas gledalaca vraća u detinjstvo, a zamislite tek igrače… I taj  Mesi, Nejmar, Ronaldo, Pogba nisu kao mali sanjali novac,klupske titule, Reale, Barselone,Bajerne, Mančestere.. sanjali su da daju gol za svoju zemlju u finalu Mundijala i podignu „Boginju“!

Za  razliku od klupskog fudbala ovde novac ne igra glavnu ulogu, niti se za novac igra. Igra se za slavu, za besmrtsnost! Ne verujete, pitajte Mesija!

Čekanje je završeno, Rusija 2018, vežite se polećemo!

 

           Nećemo  vam predstavljati reprezentacije učesnike Mundijala naširoko , jer bi  to oduzelo previše vremena i prostora  a pretpostavljamo da to i onako sami znate. Od eliminacione faze davaćemo  predloge za svaku utakmicu pojedinačno, pa će tu biti više reči o ekipama koje su  se za  istu kvalifikovale, njihovim vrlinama i manama…

Što se tiče grupne faze, smatramo da klasičan tiket ili klađenje od utakmice do utakmice nije baš isplatljivo, jer ima dosta kalkulacija i najvažnije je proći dalje, nebitno kako.

Iz „Mundo Specijala“ izdvojili smo predloge  za klađenje koji se bave time ko prolazi grupu ili ispada? Sa koje pozicije? Koliko bodova u grupi osvaja i slično..

      Rukovodite se prvenstveno tim u šta verujete, koliko je realno a ne navijački i koliko je isplatljivo… Možete igrati u singlu a možete i vezivati predloge iz iste igre u okviru“ Specijala“

Evo naših predloga,pa se vidimo na kraju grupne faze da utvrdimo koliko smo bili uspešni i vidimo šta ćemo dalje tipovati..

 

GRUPA A – RUSIJA, URUGVAJ, EGIPAT, SAUDIJSKA ARABIJA

 Ova grupa je na papiru jedna od najlakših, ali istovremeno i najujednačenijih na Mundijalu, jer nema izrazitog favorita.Stvorena je za domaćina Rusiju. ali pitanje je da li će im i ovako povoljan žreb pomoći da prođu grupnu fazu. Mi ne bi stavljali novac na njih.Urugvaj je blagi favorit , Egipat mina, a Arabija ipak autsajder.

     PREDLOG 1: URUGVAJ PRVI U GRUPI,kvota 1,90

     PREDLOG 2: EGIPAT PROLAZI GRUPU, kvota 2.25

 

GRUPA B – ŠPANIJA, PORTUGAL, MAROKO, IRAN

Maroko i Iran nisu imali sreće u žrebu. Da su recimo u grupi A po nama najbolja Afrička i Azijska reprezentacija imali bi sasvim realne šanse da prođu. Pored moćne Španije i zvaničnog prvaka Evrope Portugala ,iskusne i taktički namazane ekipe, to je nerealno očekivati.

     PREDLOG: ŠPANIJA 1, PORTUGAL 2, kvota 2.25

 

GRUPA C – FRANCUSKA, DANSKA, PERU, AUSTRALIJA

  Ne treba biti previše pametan  i  pretpostaviti da će Francuzi biti prvi u ovakvoj grupi, ali to slabo plaća. Najbliži drugom mestu su Danci ,ali ni Peru nije za potceniti.“ Kengurima“ ipak mislimo da je sam plasman plafon.

     PREDLOG 1: DANSKA 2 , 2.40

     PREDLOG 2 : PERU 2, 4.50

 

GRUPA D – ARGENTINA, HRVATSKA, ISLAND, NIGERIJA

„ Gaučosi“ mogu do titule, a mogu  i da ispadnu u grupi. Savetujemo vam da ih za početak zaobiđete. Hrvatska je mnogo  kvalitetnija i od Islanda i od Nigerije, ali sa ekipama iz našeg regiona nikad nisi načisto.Pored ovakvih favorita „vikinzi i „orlovi“ traže svoju šansu. Ipak verujemo u „kockaste“

     PREDLOG: HRVATSKA 6 + BODOVA, kvota 2.50

 

GRUPA E – BRAZIL,ŠVAJCARSKA, SRBIJA, KOSTARIKA

    A evo i naših! Gledati,navijati i nadati se najboljem. Ne kladiti se ni na,ni protiv nas.Kvalitet za prolaz grupe imamo, ali Švajcarska i Kostarika su više tim nego mi, nažalost. O Brazilu, ne treba trošiti reči.Po mnogima najveći favorit za titulu! Imaju bukvalno sve što je potrebno da dođu do samog kraja.

     PREDLOG: BRAZIL 9 BODOVA, kvota 2.40

 

GRUPA F – NEMAČKA, MEKSIKO,ŠVEDSKA,JUŽNA KOREJA

Aktuelni svetski šampion je viđeni pobednik ove grupe, ali na to se nećete previše opariti. Smatramo da je Meksiko značajno jači od Švedske i Koreje, a i tradicionalno prolaze grupnu fazu.

     PREDLOG: MEKSIKO 2, kvota 3

 

GRUPA G – BELGIJA, ENGLESKA,TUNIS,PANAMA

Ova grupa je najrealnije da se okonča ovako kako je gore napisana. Strašna Belgija i kilava, ali ipak dovoljno jaka Engleska idu dalje. Tunis i Panama će videti Rusiju, što je za ovaj put sasvim ok.

     PREDLOG: BELGIJA 1, ENGLESKA 2, kvota 2.35

 

GRUPA H – KOLUMBIJA, POLJSKA, JAPAN ,SENEGAL

Možda najneizvesnija i najteža grupa za prognozu.  Nema izrazitog favorita a ni autsajdera. Poljska je godinama u naletu i nekako su nam prvi favorit ovde. Kolumbija je opasna, ali ume da uprska. Japanci mogu da iznenade, a najveća enigma i mina je Senegal koji ima kvalitet.

   PREDLOG 1: POLJSKA 1, kvota 2.75

   PREDLOG 2: SENEGAL  PROLAZI GRUPU, kvota 2.35

 

                                       A KO ŽELI ODMAH DA ZNA, BEČKEREK TIP JE :

                                                NOVI  PRVAK SVETA POSTAĆE BRAZIL !

                                                                      Kvota, 5.50!

                                          POBEĐUJE ŠPANIJU U FINALU ,kvota 33!

Bez objašnjenja, doći ćemo i do toga..