MUNDIJAL – Ko ide u finale – Bečkerek info TIP

284

Ušli smo u samu završnicu. Stigli smo do polufinala.Ispadanjem Brazila i Urugvaja postalo je jasno da titula novog prvaka sveta ostaje u Evropi.

Ako se za Urugvaj to i moglo pretpostaviti, za Brazil definitivno nije.Ali po mnogima ,a i po nama, prvi kandidat za osvajanje Mundijala sam je kriv za eliminaciju. Poklon gol fore, gomila propuštenih šansi, plus sjajni Kurtoa na golu, previše je za odličnu i vrlo ozbiljnu selekciju kakva je Belgija

 UTORAK

FRANCUSKA –BELGIJA

Ako je Brazil-Belgija bilo finale  pre finala, to se isto može reći i za ovaj duel.Realno pobednik ovog meča biće favorit u finalu, ko god da mu dođe na megdan.Ovo su dve slične reprezentacije, kako po kvalitetu igrača, tako i fizički, taktički, tehnički.Francuska je možda malo jača,ali bio je i Brazil, pa to Belgijancima nije previše smetalo.

Francuzi deluju kao da igraju koliko im treba. Izuzimajući meč sa Argentinom, nekako  rutinski rešavaju svoje mečeve i beleže rezultate koji im odgovaraju.Belgija je blistala u grupi, ali se mora priznati i da je i protiv Japana i Brazila imala dosta sreće. Mada su pokazali karakter i kvalitet u teškim situacijama.

Teško za prognozu, blaga prednost Francuzima, zbog čvršće i sigurnije odbrane.Spektakl, zagarantovan.

 

 SREDA

 HRVATSKA-ENGLESKA

 

Malo ko je očekivao ove dve selekcije u polufinalu. Ispadanjem Nemačke i Španije , ovaj deo kostura se otvorio i to su i jedni idrugi maksimalno iskoristili. Već su napravili veliki uspeh , koji može postati istorijski. Englezi titulu i finale čekaju već pola veka, a Hrvati su posle 20 godina opet u polufinalu i žele i do samog kraja.

Mi smo od „kockastih“ i očekivali zapažen uspeh na ovom Mundijalu, ali ne baš i polufinale. Otvorio im se žreb, breme favorita protiv Danske i Rusije teškom mukom kroz dve penal drame su opravdali, i sad ako ništa sa te strane su rasterećeni, jer je prema kladionicama Engleska blagi favorit. Največi problem im je premor , jer je delovalo protiv Rusa u produžetku da jedva stoje na nogama. Njihova prednost je vrhunski vezni red, koji može da im omogući posed lopte i utakmicu mirnijeg tempa kakva Hrvatskoj odgovara .

Englezi su mladji, brži, potentniji, defanzivno čvrsti. Ceo tim igra za „haubicu“ Kejna i deluju kao jako dobar kolektiv. Pokušaće da tempom,agresijom i duel igrom nadtrče i slome  „vatrene“.

Engleska je bliža pobedi.