BISER SA BEGEJA,LUKA ŠARI!

652

Naš grad  je iznedrio mnoge fudbalske velikane i podario ovoj zemlji mnoštvo sjajnih igrača i bivših reprezentativaca.Imena  Galića, Bjekovića, Bečejca, Draškovića, Vidovića, Kosnića, Solda, Mićanovića, Dubajića, Govedarice,Veska Mihajlovića,braće Ivić, Darka Kovačevića, Zvonimira Vukića, i još uvek aktivnih igrača Zorana  i Duška Tošića obeležila su bogatu fudbalsku istoriju Zrenjanina i sa ponosom i setom se izgovaraju sa usana ovdašnjih zaljubljenika u fudbal.

Na ovdašnjem fudbalskom  nebu zasijala je nova zvezda ,mlađani Luka Šari,koji ima sve predispozicije da dostigne i nadmaši slavu  svojih slavnih prethodnika.

Luka Šari ima tek 15 godina i već  je uveliko prevazišao sredinu u kojoj je ponikao.Brojni skauti primetili su njegov veliki talenat, a Luka se odlučio za OFK Beograd gde ima sve uslove za nesmetan fudbalski razvoj i dalje školovanje, koje ovaj mladić ne želi da zapostavi.

  • Nastupam za mladje kadete OFK-a koji se takmiči u Područnoj ligi ovog uzrasta. Jako sam zadovoljan uslovima u Beogradu , ubedjen sam da odabrao pravi klub za početak svoje karijere -započinje priču Luka za naš portal.

Luka trenira četiri puta nedeljno, vikendom igra utakmice, a klub mu je omogućio da se nesmetano školuje, pa trenutno pohađa drugi razred Turističko-Ugostiteljske škole u Beogradu.

  • Obrazovanje mi je jako bitno i ne želim da ga zapostavim zbog sporta- imponuje svojim razmišljanjem ovaj skromni mladić.

Pitali smo Luku o njegovim počecima..

  • Fudbal sam počeo da treniram sa šest godina u  „ FK Petlić“,a zatim nastavio u fudbalskoj akademiji „Bambi“, i Radničkom, koje vodi naš sugrađanin i proslavljeni fudbaler i reprezentativac ZoranTošić.Kažu mi da sam dobar i u nekim drugim sportovima, kao što su što su atletika, stoni tenis,rvanje – kroz osmeh kaže Luka, ali i jasno naglašava da je fudbal  njegova velika ljubav i životni izbor.

Nastupa na poziciji zadnjeg veznog igrača, obožava mušku, duel igru, idoli su mu naš Duško Tošić, Nemanja Matić i Serhio Buskets,voli Barselonin stil fudbala i naravno mašta o Premijer ligi.

  • Premijer liga je najbolja na svetu i naravno da bih voleo da jednog dana nastupam u Engleskoj , a omiljeni klub mi je West Hem, -kaže Luka Šari.

Svestan je da se toga može doći samo  svakodnevnim treniranjem , krvavim radom i odricanjem i spreman je  za to.

  • Želim da postanem veliki igrač, znam da moram da radim maksimalno, idem postepeno napred i ne preskačem stepenice. Najpre da izborim status prvotimca OFK Beograda, pa recimo Zvezda,za koju navijam od malena i reprezentacija Srbije, pa tek onda inostranstvo- ambiciozan je, ali i realan ovaj mladić.

Gledajući  igre Luke Šarija i slušajući njegov način razmišljanja , ubeđeni smo da je pred njim velika karijera i da je naš grad dobio novu zvezdu, koja će zlatnim slovima biti upisana u fudbalske almanahe ove zemlje ..

Autor: Vuk Žarković