Predstava sezone – „JAMI DISTRIKT“, delimo 2 karte!

2243

U utorak, 20. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava Jami distrikt – projekat Nacija. Predstava je urađena u režiji Kokana Mladenovića a po tekstu Minje Bogavac. Glume: Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku izvodi  grupa Vrooom: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš. Naratorka je Danica Grubački. Predstava počinje u 20 časova.

O PREDSTAVI:

JAMI DISTRIKT je pozorišna predstava koja problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država, u hi-tech svetu 21. veka. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. veku, ova predstava postavlja pitanje: kako je devetnaestovekovnom izumu pošlo za rukom da izgleda kao da je bio tu od uvek?
Da li su nam, u eri interneta, veštačke inteligencije i savremene medicine, još uvek potrebne stare, “dobre” nacije? Šta će smeniti nacije i nacionalne države? I ko je gori: nacije ili korporacije?

Do kraja 21. veka, očekuje se da će većinu intelektualnih i fizičkih poslova obavljati roboti. Da li će roboti imati nacionalnu svest? Da li će biti robo-rodoljubi i robo-patriote? Da li će ideja nacije završiti na smetlištu istorije, ili će tamo završiti oni koji u nju veruju? Da li ćemo u 22. vek ući u cipelama iz 19. veka? I da li nas žuljuju te razgažene cipele? One odavno nisu lepe. A da li su udobne? ……..

Predstava je do danas odigrana preko 40 puta. Na ovogodišnjem 63. Sterijinom pozorju predstava je dobila sedam nagrada – za najbolju predstavu u celini, za najbolju režiju, najbolji tekst, najbolje glumice, najbolju mladu glumicu i za najbolji kostim. Predstava je dobitnik nagrade za najbolju kabaretsku predstavu na festivalu „Dani Fadila Hadžića“ u Zagrebu, za najbolju režiju i najbolju žensku ulogu na festivalu „Borini dani“ u Vranju, za najbolju predstavu i najbolju glumicu na festivalu „Zaplet“ u Banja Luci, za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolje ženske uloge na festivalu „Jurislava Korenića“ u Sarajevu, kao i za najbolju predstavu, najbolju glumicu i najbolju režiju na internacionalnom festivalu Faces without masks u Skoplju….

– Karte možete kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanin, svakog radnog dana i subotom, od 10h do 12h i od 18h do 20h. Cena ulaznice: 600 i 700 dinara.

Portal Bečkerek info, deli dve karte za ovu predstavu. Svi zainteresovani mogu poslati podatke u INBOX stranice.

Jedini uslov za učešće u nagradnoj igri je da lajkuju fejsbuk stranice Vrata sporta i Bečkerek info i to ukoliko to već niste učinili do samog učešća!