Karavan Mimoze u Zrenjaninu!

448

Juče je u multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare u susret Karavanu mimoze koji stiže u naš grad u subotu, 12. januara, u podne, a koji promoviše 50. jubilarni Praznik mimoze koji se održava u Herceg Novom.

Karavan mimoze prolazi Austrijom, Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Republikom Srpskom, Srbijom.

Tako će jedan od najatraktivnijih turističkih karavana u Evropi stići u Beč, Ljubljanu, Novo Mesto, Banja Luku, Višegrad, kao i na Zlatibor, Novi Sad, Beograd, Zrenjanin.

Tako će naš grad, zahvaljujući ličnim kontaktima, u subotu biti domaćin prijateljima, učesnicima i organizatorima Praznika mimoze iz Herceg novog, a naši sugrađani imati privilegiju da osete dah proleća već u januaru.

Nakon gotovo tri decenije, imaćemo priliku da se družimo sa lepim mažoretkinjama, članovima duvačkog orkestra, zabavljačima.

Organizatori su Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina.

Na konferenciji za novinare su o predstojećem događaju govorili direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, gospodin Zoran Ljubotina i saradnik Turistučke organizacije grada Zrenjanina, gospodin Saša Mirčetić, koji su pozvali sugrađane da se u subotu pridruže defileu karavana na trgu Slobode u 12 časova.

Konferenciji je, uz novinare i predstavnike medija prosustvovao i načelnik komunalne policije, gospodin Igor Virijević.

Moderator konferenicije je bila Jelena Jajić iz Turističke organizacije grada Zrenjanina.