Posetite Herceg Novi i Praznik mimoze, predstavlja se i Zrenjanin!

499
www.bokanews.me

Predstojeći vikend 50. Praznika mimoze biće bogat dešavanjima, posvećen cveću i muzici. Od petka do nedelje očekuje nas pet programa, u okviru kojih će biti održano osam događaja.

Centralna manifestacija je Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala, koji će na Praznik mimoze dovesti ansamble regiona i Evrope i okupiti oko 300 učesnika. Susret će biti otvoren revijalnim defileom i nastupom na Trgu Nikole Đurkovića u subotu, 02. marta od 19 sati.

Sledećeg dana, u nedelju od 12 sati učesnici će defilovati na Škveru, a od 20 sati prirediti koncert ”Ima jedan grad na moru” u Dvorani Park.

Još jedan važan muzički događaj je koncert povodom 100. godina Mesne muzike Đenović, za koji vlada veliko interesovanje. Koncert će biti održan u petak, 01. marta, u Dvorani Park.

Tokom Cvetnog vikenda moći ćeteda posjetite tradicionalnu Izložbu cveća, koju će otvoriti Tanja Bošković, legendarna glumica i počasna građanka Herceg Novog. Otvaranje je planirano 01. marta u 11 sati, u hotelu ”Vojvodina”.

Na Izložbi cveća predstaviće se tridesetak izlagača iz Crne Gore i Srbije. Imajući u vidu loše vremenske uslove proteklih dana, izlagačima koji su bili učesnici Sajma suvenira i eko hrane ponuđeno je da se predstave ovog vikenda, pa će i njihova ponuda biti jedan deo Izložbe.

Dani nemačke kulture na 50. Prazniku mimoze održavaju se pod nazivom Mali bavarski fest. Veče nemačke gastronomije biće priređeno u petak, 01. marta od 20 sati u restoranu Al posto giusto u Igalu. Dan kasnije, u subotu moći ćete da probate bavarske specijalitete na centralnom gradskom trgu od 11 sati.

U hotelu Lazure marina&spa biće u subotu održan donatorski Bal pod maskama, na kojem će nastupiti sastav Frajle.

ZRENJANIN NA DANIMA MIMOZE

16.03 na Gradskom trgu u H.Novom u okviru festivala “Mimoza” Magični Zrenjanin će se predstaviti publici i gostima ovog lepog grada na primorju.

Promocija primerena karnevalskoj atmosferi nikoga neće ostaviti ravnodusnim. Hary Magnus madjionicar i iluzionista zajedno sa kolegama iz Turističke org.grada Zrenjanina će pozvati Novljane da uživaju u svemu što čini grad Zr…pivo, gastronomija, kultura, razlicitosti koja spaja sve ljude i duh koji će mnoge Novljane posle efektne promocije i doneti u Zrenjanin.