Posetite dečji festival „Uskršnje jaje“

238

Festival “Uskršnje jaje” održaće se 27. aprila od 11 do 15h na Trgu slobode. Ukoliko nas vreme ne bude poslužlo, festival će se održati u Kristalnoj dvorani.

Istorija festivala

Glavne organizatorke festivala Sanja Milojević i Slobodanka Stevanović su prvi put održale ovaj festival u igraonici Moj mali svet, kada je ovu mini manifestaciju posetilo oko 1500 malih i velikih posetilaca. Prepoznat je potencijal manifestacije i već od sledeće godine ovaj događaj je dobio svoje mesto na Trgu slobode.

Sponzori kojih je svake godine sve više su se i ove godine potrudili da svakom detetu koje poseti festival obezbede mali poklon kao znak pažnje. Ovo je prva godina kako se ovaj festival pronašao na spisku gradskih manifestacija Turističke organizacije Zrenjanin koja je ujedno i jedan od sponzora. Organizatorke su istakle da bez sponzora, kao i ljudi koji daju sve od sebe da pomognu festivalu, “Uskršnje jaje” ne bi postojalo i da svi donori daju isključivo svoje proizvode, usluge i igračke za mališane kako bi ovaj događaj bio potpun. Akcija prikupljanja sredstava za ovaj događaj počinje početkom godine, odnosno 1.februara, kako bi sve bilo spremno na vreme za uskršnji vikend.

Zabava i igra za decu

Igre su dizajnirane za sve uzraste, podeljene po kategorijama. Za decu od 2 do 6 godina i od 7 do 11 godina. Za sve mališane pripremljeno je skoro 5000 nagrada, koje su raznovrsne i ne uključuju samo igračke.

Na trgu će se, ako vreme dozvoli, naći ogroman lavirint od slame. U njegovoj  sredini će se nalaziti veliko jaje. Zadatak mališana je da prođu kroz lavirint do jajeta i tako osvoje nagradu.

Pored igara poput trke kolicima, skakanja u džaku mališani će imati priliku da crtaju na slami, što je jedinstveno, jer nikada ranije nije rađeno kod nas. Naravno imaće vremena i da se druže jedni sa drugima, ali i sa mnoštvom animatora. Na bini će biti upriličen program na kojem će posetioci imati prilike da vide mlade plesače, hor, recitatore i glumce.

Ulaznica za ovu manifestaciju je plastični čep.