Predstava Noć Bogova u KCZR – delimo dve karte!

760

Noć Bogova je tragikomedija i politička farsa koju je napisao najizvođeniji hrvatski pozorišni pisac Miro Gavran biće izvedena u zrenjaninskom Kulturnom centru 9. maja od 20 časova.

Predstava se dešava jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kada se kralj Luj XIV (Ćetković), dvorska luda (Lutkić) i pisac Molijer (Ilić) zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena.

Usred veselja, kralj otkriva da je saznao da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismejavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega.

Blic (Portal)

Koliko je teže ili lakše igrati istorijsku ličnost u odnosu na imaginarne likove koji su plod mašte pisca?

Vojin Ćetković: Sam pisac Miro Gavran je dao svoju napomenu da ovo nije istorijska drama, kao i da Molijer iz drame nije Molijer iz života, odnosno ni da Luj XIV nije Luj XIV iz života.

Koliko “Noć bogova” kao politički komad može da se poredi sa stvarnim životom i političkom scenom, kako u Srbiji tako i u regionu?

Vojin Ćetković: Bilo koja predstava, čak i neki potpuni klasik, ima veći značaj, veću važnost, ako ima dodirnu tačku sa današnjicom, ako je glumci izvedu tako da ima dodira sa onim što i sami doživaljavaju. Meni “Noć bogova” apsolutno izgleda kao da je napisan danas i kao da su ličnosti koje igramo potpuno žive u ovom vremenu.

CENE karata 700/800 dinara!

Informacije o predstavi:
063-562-783

Pravlila naše nagradne igre igre:

  1. Postaviti bilo kakav komentar ispod posta na našoj FB stranici.
  2. Šerovati post na svoju FB stranicu.
  3. Obavezno je da je lajkovana FB stranica Bečkerek info.