Izložba Art Kvadrat Srbija 2019. i Izložba “Drugi grad” – izložba na otvorenom na obali Begeja!

342

U okviru manifestacije “Noć muzeja” koja se održava u subotu, 18. maja, u Kulturnom centru Zrenjanina publika će imati priliku da pogleda međunarodnu putujuću izložbu – Art Kvadrat Srbija 2019. koja je otvorena u petak, 10. maja od kada je i dostupna publici, s’ tim što će u toku manifestacije, pored celodnevnog uobičajenog izlaganja i dostupnosti biti otvorena i do ponoći.

U okviru postavke izloženi su radovi 42 autora. Ono što je izdvaja jeste i to da u svakom gradu u kom izložba gostuje, radove ocenjuje publika. Posetite izložbu  i pronađite na njoj svog likovnog favorita odnosno rad koji je po Vašoj oceni najbolji. Inače, izložba je otvorena do 23. maja a na izložbi pored autora iz Srbije izloženi su i radovi autora iz Holandije, Hrvatske i Izraela.

U okviru manifestacije „Noć muzeja“ u saradnji Odseka za umetnost i dizajn, Centra za Scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju (SCEN) – Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Kulturnog centra Zrenjanina i kluba „Alternativa“ predstavlja se i izložba „Drugi grad“.

Izložba Drugi grad posvećena je istraživanju ambijentalnih prostora Zrenjanina na desnoj obali reke Begej, između dva mosta, osvojenih i zamišljenih kroz individualne priče studenata. Različitim scenskim prostornim intervencijama i akcijama, studenti treće godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna sa Odseka za umetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, šetnjom pored reke, vodiće publiku kroz zamišljeni drugi grad Zrenjanin i njegove uzbudljive imaginarne prostore.

 Izložba će biti prikazana u okviru 16. Noći muzeja u Zrenjaninu, kao završni rad faze – Događaj ovogodišnjeg sinteznog projekta.

Autori izložbe:

Studenti: Aleksandra Lena Popov, Aleksandra Vučković, Danilo Krsmanović, Dijana Dojin, Dušica Ilić, Igor Ljubić, Ivana Vukadinović, Ivanino DaVillano Đukić, Katalin Pap, Ksenija Ilić, Milana Dakić, Milana Karanović, Milena Grošin, Milomirka Rapić, Nađa Vukorep, Nevena Kopanja, Rastko Lazarević, Srđan Radaković, Vanja Skenderović.

Lokacija:

Postavka će biti otvorena na desnoj obali Begeja od 20 do 22 časa.