KC Zrenjanin promovisao novi vizuelni identitet!

404

Juče je u Zrenjaninu, na konferenciji za medije predstavljen novi vizuelni identitet Kulturnog centra – novi logo i nov web portal.

Na ovom događaju govorili su Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanina, Sandra Banjanin, urednica programa vizuelnih umetnosti u KC, autor logoa Vladimir Kovač sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, kao i Saša Bajić čija je firma zadužena za pravljenje nove web stranice. U ime dugogodišnjeg sponzora i prijatelja Kulturnog centra, Persu prehrambenog lanca, govorila je Sloboda Milivojev, rukovodilac marketinga.

  • Kulturni centar već dugi niz godina nije ulagao u svoju infrastrukturu. Jako sam ponosan na logo koji je žiri izabrao i mislim da su svi zadovoljni.Ovo je samo početak. rekao je direktor KC Zrenjanin, Goran Marinković.

Da se podsetimo KC Zrenjanin je 1. februara otvorio konkurs kako bi se izabrao novi inovativni logo. Sandra Banjanin je ukratko objasnila kako je proces biranja tekao, koliko se takmičara prijavilo i zašto je ovaj dizajn pobedio.

  • Na konkurs je stiglo 48 ideja. Stručni savet od 9 članova je pregledao pristigle uzorke. Bila su 2 izborna kruga, prvi put je izabrano 12 ideja, drugi put 5 i na kraju dizajn sa najviše glasova smo vam predstavili na konferenciji.

Kreator logoa Vladimir Kovač je istakao da glavna ideja dizajna praktična primena i to: od klasičnih memoranduma, promotivnih materijala do brendiranja ambijentalne (arhitektonske) celine Kulturnog centra Zrenjanina.

  • Cilj dizajna je bio da dobijemo jedno redukovano izdanje, da bude aplikativno u širokom spektru aplikacija i mislim da smo u tome uspeli. Početna ideja je bila kulturalnost grada Zrenjanina, uzeli smo početno slovo grada u oba pisma, ćirilici i latinici. Simplifikacijom tih znakova i njihovom sintetizacijom dobili smo jednu redukovanu formu koja baštini dinamizam koji Kulturni centar ima.   – objasnio je Kovač.

Kulturni centar Zrenjanin potpisao je ugovor sa  trgovinskim lancem “Persu” koji je vezan za adaptaciju prostora Kulturnog centra. Ona je navela da je mnogo truda i rada uloženo da se dođe do novog vizuala, ali da je ovo samo početak.  Sada nam sledi spoljašnje i unutrašnje renovinranje, kao i implementacija novog logotipa na svim materijalima. Ovo je način da se zahvalimo sugrađanima na poverenju koje nam ukazuju sve ove godine. Podrška lokalnoj instituciji kulture još jedna je u nizu aktivnosti PerSu marketa kojima želimo da podržimo razvoj lokalne zajednice i unapredimo kvalitet života u našim mestima i smatramo da samo kroz ovakve projekte naša kampanja „Naše, nama vredno“ može u potpunosti da zaživi. Uskoro će biti i pokrenut i Klub prijatelja kulture kroz koji će i ostale firme iz Zrenjanina moći da se priključe i postanu partneri u ovako važnom projektu.

K. Baćan