14. ZAVRŠNA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

364

U utorak, 11. juna u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvarena 14. završna izložba učenika srednjih škola. Na izložbi se predstavljaju radovi učenika: HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazijeMedicinske školeMuzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne školeETŠ „Jovan Trajković“ i Tehničke škole. Izložbom se afirmiše likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Na izložbi učestvuje oko 60 autora sa preko 150 radova koji su urađeni u različitim likovnim tehnikama, kao što su: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, kao i u mediju fotografije.

Počev od 2006, prvom izložbom učenika, smera tehničar modelar odeće HPTŠ „Uroš Predić“, do sada je održano 12 izložbi u Kulturnom centru a jedna u PK „Zeleno zvono“. Osnivanjem „Likovne sekcije srednjih škola“ u HPTŠ „Uroš Predić“ 2012, pridružuju se učenici Zrenjaninske gimnazije, a kasnije i učenici drugih srednjih škola. Koordinatorka i organizatarka sekcije i mentorka ovog učeničkog  programa, od samog početka, je Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture.

Organizatori izložbe su: HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninska gimnazija i Kulturni centar Zrenjanina dok su  pripremu i realizaciju izložbe pored Dušanke Đorđević pomogli mentori učenika: Mira Topličević, Branko Đukić i Ana Stanar, profesori likovne kulture u srednjim školama.

Otvaranje izložbe  je u 19 časova.