Otvorena izložba Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle Bojane Pisodorov.

541
Večeras je u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena izložba Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle koju vodi Bojana Pisodorov. Škola je namenjena  deci osnovnoškolskog uzrasta, tinejdžerima i odraslima koji žele da savladaju osnovne elemente crtanja i slikanja.  
– Na otvaranju su govorile Bojana Pisodorov i Sandra Banjanin, urednica programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra. U okviru programa otvaranja nastupila je Lena Ninković učenica prvog razreda Muzičke škole “Josif Marinković”, u klasi prof. Branislave Rajačić. Na flauti a uz klavirsku pratnju Jelene Ninković  izvela je tri kompozicije: “Jednostavna pesma” (P. Vedgvud), “Latinska pesma” (A. Bulard) i “Pesma” J. S. Baha. Na otvaranju su dodeljene i pohvalnice mladim umetnicima i ljubiteljima slikarstva koji pohađaju školu.

Kako navodi Bojana Pisodorov, želja im  je da se kod polaznika probudi radoznalost i interesovanje za razvijanje likovnog izraza. Rad škole se odvija u nekoliko faza. Počinje izučavanjem crteža, ugljenom, olovkom, a u kasnijim fazama rada i suvim pastelom, uvođenjem boje kao likovnog elementa, upoznavanje sa tonskom skalom, slikanje temperom, akrilnim, akvarel i uljanim bojama. Na izložbi su predstavljeni radovi rađeni različitim slikarskim i crtačkim tehnikama, od suvog pastela koji je najzastupljeniji, pa do klasičnog akvarela, akvarel olovaka, tempera i akrila. Polaznici su tokom devet meseci upoznavali ove tehnike i za to vreme veoma napredovali. Najvažnija je želja za učenjem, upoznavanje novog,  ljubav ka slici, bojama i stvaranjem lepog.