Mužljanci punom parom: Osam novajlija

456

Fudbaleri Lehela pripremaju se za start prvenstva Područne. Odigrane su i tri prijateljske utakmice, u prvoj Mužljanci su savladali člana vojvođanske fudbalske lige ekipu Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva rezultatom 6:2 (Furtula 2, Laketić 2, Pejin i Vioglavin), a u drugom meču su bez nekoliko standardnih prvotimaca poraženi u Lukićevu od Mladosti 2:1 (Kujundžić), a u generalnoj probi savladali su Begej iz Žitišta sa 2:1 (Samolovac i Tasić).

Počelo je i Kup takmičenje. Lehel je u nedelju savladao ŽFK Banat 1:0 (Samolovac). U polufinalnom meču Kupa Lehel će ugostiti Tamiš iz Farkaždina.

Igor Radišić na meču protiv ŽFK Banata

Još uvek traje i prelazni rok, do ovog trenutka u Klub je stiglo 8 igrača, a to su: Dušan Furtula (Radnički JT), Marko Pejin (Radnički JT), Stefan Tasić (Radnički (JT), Aleksandar Rakić (Mladost L), Igor Radišić (OFK Gradnulica), Aleksa Matković (Bečkerek 023), Damjan Vujović (Bečkerek 023) i Dalibor Galić (Bečkerek 023). Otišli su Nikola Lončarski (Crvena zvezda VS), Robert Popić (Mladost Belo Blato) i Sadrija Aslani (OFK Gradnulica).

Raspoložen za golove: Jovan Samolovac
  • Pripreme teku mogu da kažem više nego dobro, na treninzima je više od 20 igrača, tako da je i konkurencija u timu odlična. Zadovoljan sam i pojačanjima, popunjena je svaka pozicija, tako da uz dobre prepreme očekujem da budemo spremni za prvo kolo Područne lige. Ambicije su nam da budemo stabilan Klub i da ne budemo u delu ekipa koje se bore za opstanak, a sve više što uradimo smatraćemo velikim uspehom – rekao je Aleksandar Markoski, trener FK Lehel.

Prvenstvo startuje 18. avgusta, a Lehel će u prvom kolu dočekati ekipu Omladinca iz Botoša, a prvo gostovanje biće nedelju dana kasnije, kada ih dočekuje 2. oktobar u Kumanu.

VETERANI

Veterani FK Lehel su nastavili tradicionalno druženje sa veteranima iz FK Berč (Mađarska). Oni su protekle subote u Mužlji odigrali prijateljski susret u kojem je ekipa Lehela slavila rezultatom 5:2.

  • Svake godine igramo sa ovom ekipom, jedne je meč kod nas na Lehelu, a jedne u Mađarskoj, mi smo bratski klubovi i na ovaj način čuvamo tradiciju i lepo se družimo. Rezultat na ovim utakmicama nije ni toliko bitan, bitno je da se jednom godišnje vidimo i da pomažemo jedni drugima – rekao je Mihalj Vaci, predsednik FK Lehel.

DAME

Tokom proteklog vikenda sa pripremama je startovao i Ženski fudbalski klub Lehel.Trener Vujadin Nećak je u nedelju izvršio prozivku i započeo pripreme predstojeće takmičenja.

  • Jako mi je drago da smo oformili klub i da smo startovali sa pripremama, mislim da je ovo istorijiski trenutak za Mužlju i da je ovo tek početak jedne jako lepe priče. Već na prvom treningu radio sam sa 15- tak devojaka, ali svakim danom očekujem nova lica na treningu. Ima tu i devojaka iz TSC – a koje treniraju sa nama i talentovanih devojčica iz mlađih kategorija, tako da ćemo u narednim danima videti koliko imamo igračica i ko će moći da konkuriše za takmičarsku seniorsku ekipu – rekao je Vujadin Nećak, trener ŽFK Lehel.

Dame iz Lehela rade svakodnevno, a kako za naš List iz rukovodstva Kluba najavljuju tim će se ove godine takmičiti u Drugoj ligi.

Dame FK Lehel